M:tel vas poziva da se zajedno edukujemo o bezbjednosti naše djece na internetu!

12.04.2024. 15:00
0
IZVOR: katera.news

„Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu“ kampanja je koja skreće pažnju na važnost bezbjednosti naše djece i mladih u onlajn svijetu, a koju realizuje kompanija m:tel zajedno sa Unicefom u BiH, te Plavim telefonom.

Ovu godinu kompanija m:tel, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, posvetila je aktivnostima na podizanju svijesti o važnosti edukacije o bezbjednosti djece i mladih u online prostoru. Ova važna tema treba da bude prioritet kako roditeljima, tako i nastavnom kadru, te cjelokupnoj društvenoj zajednici. Tim više, jer živimo u svijetu modernih tehnologija koje, koliko god da otvaraju bezbrojne mogućnosti za napredovanje, učenje i komunikaciju, toliko mogu biti i mjesto koje nosi opasnosti i rizike za najmlađe, za njihovo mentalno zdravlje i dobrobit.

Stoga je m:tel, kao tehnološka kompanija koja je vodeći pružalac usluga interneta na prostoru BiH, svoje resurse u edukativnom smislu, ali i u softverskom, ponudila zajednici kao načine zaštite u virtuelnom prostoru. Pored Sigurnog neta, platforme za zaštitu od neprimjerenih sadržaja za škole, kao i usluge Sigurni net za svoje korisnike, u okviru projekta pod sloganom „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu“, m:tel je započeo veliku akciju aktivnosti na edukaciji i razgovorima o ovoj važnoj temi.

Pored aktivnosti na edukaciji zajednice putem medijskih kanala komunikacije, ovaj projekat podrazumijeva i organizovanje susreta sa uglednim stručnjacima iz oblasti zaštite dječijih prava, tehnologija, kao i institucija i ustanova koje se bave pitanjima iz ove oblasti. Tokom aprila i maja ove godine, širom BiH biće realizovane i panel-diskusije s temama koje se tiču nasilja u digitalnom okruženju, načinu zaštite, usluga i programa za prevenciju nasilja i negativnih posljedica nasilja u online svijetu, djece i interneta generalno, te pravila korišćenja interneta u smislu digitalne pismenosti.

Budući da su ovo teme koje treba da budu od interesa za sve članove društva, kao i da su edukacija i znanje najvažniji faktori zaštite, kompanija m:tel poziva da se ovom projektu priključimo kolektivno, kao zajednica.

Prva panel diskusija zakazana je za 17. april u Sarajevu, a za njom slijede i drugi gradovi u BiH - Mostar, Trebinje, Doboj, Bijeljina, Tuzla… Informacije o ovom projektu pronađite na zvaničnoj stranici komapnije m:tel, kao i na blog kompanije mtelblog.ba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel
HBO Max postao je Max– uživajte u najboljim sadržajima putem m:tel-a HBO Max postao je Max– uživajte u najboljim sadržajima putem m:tel-a
M:tel na najvišem stepenu likvidnosti od osnivanja M:tel na najvišem stepenu likvidnosti od osnivanja
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  13h 27m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  18h 41m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  9h 12m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  17h 30m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  15h 9m
  4