Mučki napad na Aleksiće u Gračanici duboko zabrinuo sve Srbe

30.09.2024. 11:48
0
IZVOR: srna.rs

Brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio je i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mjestu, ali i na čitavom Kosmetu, posebno imajući u vidu da je srpski narod u ovom dijelu pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana, sopšštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su podsjetili da su Aleksići, kojima su konstatovane brojne povrede, napadnuti u svojoj kući koja se nalazi u blizini manastir Gračanica.

- Do ovog napada, čiji se detalji još utvrđuju, došlo je neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom Kosovu i Metohiji - ukazali su iz Kancelarije.

U saopštenju je navedeno da ovakav slijed događaja još jednom upućuje na to da bezbjednost mora biti prioritet u srpskim sredinama.

- Zato očekujemo da budu rasvetljeni svi detalji ovog nezapamćenog događaja - poručili su iz Kancelarije.

Dragan i Dušanka Aleksić pretučeni su i opljačkani oko ponoći u porodičnoj kući u Gračanici, gd‌je ih je pronašla komšinica, koja ih je prevezla u lokalnu bolnicu, iz koje su zbog brojnih povreda glave prebačeni u bolnicu u Prištini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka" Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
U Gračanici pretučen i opljačkan stariji bračni par U Gračanici pretučen i opljačkan stariji bračni par
Zabačeno selo na Krfu skriva epsku priču o srpsko-grčkom prijateljstvu Zabačeno selo na Krfu skriva epsku priču o srpsko-grčkom prijateljstvu
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    4h 47m
    0
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    19h 8m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    2h 55m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    3h 9m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    20h 39m
    0