МУП Русије саопштио да су нападачи страни држављани

23.03.2024. 19:58
0
ИЗВОР: Агенције

Четворица осумњичених који су приведени након терористичког напада у Москви нису држављани Русије, саопштило је руско Министарство унутрашњих послова.

Русија је саопштила да је ухапсила четири нападача осумњичена за масакр у концертној дворани недалеко од Москве. Укупно је приведено 11 људи.

Из видео-снимка дијела саслушања познато је како изгледају три од четири нападача, а позната су и четири имена - Фаридун Шамсудин, Абдуло, Мухамед (презимена нису наведена) и Раџаб Ализадех, преноси РИА Новости.

Сви притвореници на објављеном видео-снимку изузетно слабо говоре руски (или се претварају да слабо говоре), а један од њих комуницира са оперативцима преко преводиоца на таџичком, наводи руска агенција.

Судећи по изјави ухапшеног Фаридуна Шамсудина, терористички напад је изведен "за новац".

У нападу извршеном у дворани Крокус, једном од најгорих терористичких напада у модерној историји Русије, убијено је 133 људи, уз велики број рањених, саопштено је раније данас из руског Истражног комитета.

Акција наоружане групе је била добро припремљена и осмишљена како би број жртава био што већи, пренијели су руски медији.

Чеченски лидер Рамзан Кадиров потврдио је да су чеченске војне јединице учествовале у хапшењу починилаца терористичког напада у Москви.

- Војници Ахматско-руског пука руског министарства одбране, стационирани у Брјанској области и ангажовани на обезбјеђивању и заштити државне границе Русије са Украјином, заједно са Центром за посебне намјене ФСБ, ухватили су четворицу терориста који су директно били умијешани у погубљење људи у дворани “Крокус“ док су покушали да пређу руско-украјинску границу - написао је Кадиров на свом Телеграм каналу, преноси Интерфакс.

Према његовим ријечима, операција је успјешно спроведена и “убице су ухваћене живе, упркос ризицима”.

- Ниједан припадник руских снага безбједности није повријеђен током ове операције - рекао је Кадиров.

 

Угашени пожари у „Крокус сити холу

Ватрогасци су угасили отворени пожар у концертној дворани недалеко од Москве након терористичког напада на тој локацији, саопштило је руско

Министарство за ванредне ситуације.

- Пожари и отворен план елиминисани су у `Крокус сити холу` - наводи се у саопштењу. Пожари су угашени у 19.20 часова по московском времену.

Група наоружаних напада упала је синоћ у овај објекат у граду Красногорску, а затим је услиједио велики пожар.

Руски истражни комитет саопштио је да је број погинулих у терористичком нападу до сада достигао 133, док је Маргарита Симоњан, главни уредник медијске групе "Русија данас", рекла да је број погинулих достигао 143 особе.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    21h 49m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    3h 50m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    6h 30m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    3h 23m
    1
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    1h 4m
    0