МУП Српске: Нови извјештај о нерегуларностима на бирачким мјестима

15.11.2020. 17:35
0
ИЗВОР: СРНА

Штабу Министарства унутрашњих послова Републике Српске /МУП/ "Избори 2020" пријављено је данас више инцидената на гласачким мјестима.

Полицијски службеници Полицијске станице Пале ухапсили су лице чији су иницијали С.Н. из ове општине, јер се у непосредној близини гласачког мјеста Коран оглушило на законито издато наређење да напусти простор непосредне близине гласачког мјеста, саопштено је из МУП-а Српске.

С.Н. је уручен прекршајни налог у складу са Законом о јавном реду и миру, а на бирачком мјесту дошло је до петоминутног прекида гласања.

На гласачком мјесту у општини Источна Илиџа дошло је до петоминутног прекида гласања, јер је лице чији су иницијали Б.М. у гласачку кутију покушало да убаци попуњене гласачке листиће, а из објекта да изнесе непопуњене листиће.

Гласачки материјал преузели су припадници Општинске изборне комисије Источна Илиџа, а Окружно јавно тужилаштво Источно Сарајево се изјаснило да је ријеч о кривичном дјелу изборна крађа.

Полицијска станица Братунац запримила је писану пријаву лица чији су иницијали Р.С, независног кандидата за начелника ове општине, о кршењу Изборног закона.

Лице Р.С. је пријавио изборну крађу, кршење Изборног закона и куповину гласова од лица чији су иницијали Н.М, Б.Г. и К.Г.

О свему је информисано Окружно јавно тужилаштво Бијељина које је наредило достављање извјештаја о предузетим мјерама и радњама

Догађаји су пријављени до 15.00 часова.

Због одржавања локалних избора, локације за издавање личних докумената радиће данас до 19.00 часова, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Грађани да не отварају поруке сумњивог садржаја у апликацији "вибер" Грађани да не отварају поруке сумњивог садржаја у апликацији "вибер"
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 1m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    11h 17m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    8h 33m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    6h 55m
    0
  • Данас Марковдан
    15h 43m
    0