На академији у Источној Илиџи одата почаст убијеним у школи у Београду (ФОТО)

05.05.2023. 19:39
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа је стабилна локална заједница која предњачи по привредном развоју у Сарајевско-романијској регији и можемо бити поносни на пројекте које смо реализовали, изјавио је начелник ове локане заједнице Маринко Божовић поводом обиљежавања Ђурђевдана - крсне славе и Дана ове општине.

Он је подсјетио да је свечана академија отказана због проглашеног Дана жалости у Републици Српској, због трагедије која се догодила у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“, те да ће само бити додијељена признања и награде заслужним појединцима.

Божовић је ожалошћеним породицама у Србији изјавио саучешће.

Осврћући се на период од годину дана, Божовић је истакао да су се реализовали многи пројекти.

- Наставили смо са изградњом саобраћајница, откупом земљишта за градњу спортских терена, испланирали смо градњу двије јавне гараже на Младичком пољу и Добрињи 4, наставили са активностима које ће довести до изградње Административног центра општине Источна Илиџа – рекао је Божовић.

Божовић је говорећи о развоју спорта напоменуо да је руководство Општине Источна Илиџа обезбиједило земљиште за помоћни стадион Фудбалског клуба "Фамос", као и просторије у Војковићима за Џудо клуб "Спарта", те на Добрињи 4 за Карате клуб "Игман" и Стрељачки клуб "Катера".

- Поносни смо на наше спортисте и спортске колективе који су на најбољи начин представљали нашу општину – рекао је Божовић.

Он је истакао да општина обезбјеђује средства за стипендије, пружа могућност одрађивања приправничког стажа, суфинансира вртиће, специјализација доктора, као и за набавку уџбеника за породице за троје и више дјеце, те породице које су у стању социјалне потребе.

Од прошле године суфинансирамо куповину матурских хаљина и одијела, а ове године дајемо помоћ за одлазак у школе у природи и екскурзије – додао је Божовић.

Како је истакао, брига о људима је, у времену у којем живимо, постала најбитнија.

- Боримо се за сваког човјека, свако дијете и пензионера у Источној Илиџи и само тако ћемо показати истинске вриједности и резултате који су нам у овом времену потребни – рекао је он.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Божовић је подсјетио да ће општинска признања бити додијељена заслужним поједицима,  а Повеља општине Источна Илиџа, као највеће признање, биће додијељено секретару Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранку Скакавцу за хуманитарни рад.

Плакете општине Источна Илиџа биће додијељене примаријусу др Биљани Тушевљак за изказану хуманост и преданост у раду у области медицине и постхумно примаријусу др Бранки Пекић Семиз за изизетан рад и допринос у у здравственом систему Републике Српске.

Захвалнице општине Источна Илиџа биће додијељене представницима три приватна вртића са подручја ове локалне заједнице, Нагорки Говедарици, Јелени Лубура и Ранки Ждрале за посвећеност и изузетан доприснос у раду са дјецом – рекао је Божовић.

Он је додао да ће захвалнице бити додијељене и петорици припадника Републичке управе цивилне заштите Источно Сарајева за изузетну храброст, хуманост и несебично учествовање у акцији спасавања становника након земљотреса у Турској.

Захвалнице ће бити уручене Велибору Јањићу, Радмилу Ковачу, Слободану Ковачевићу, Срђану Шеховцу и Мирославу Мркајићу.

Предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Раде Ћосовић истакао је да су награде и признања најзаслужнијим колективима и појединцима додијељена за дужи низ година активизма, професионалног и стручног рада.

Ранко Скакавац, добитник највећег општинског признања, рекао је да му је част што је добио ово признање, али да оно са собом доноси и велику одговорност.

- Сам не бих могао организовати многе хуманитарне акције. Иза и поред мене стоји хиљаде људи који су подједнако заслужни за све акције, тако да ова повеља није додијељена само мени, него свима који су на било који начин учествовали у активностима Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    17h 54m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 1m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    14h 43m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    9h 21m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    9h 53m
    0