Na akademiji u Istočnoj Ilidži odata počast ubijenim u školi u Beogradu (FOTO)

05.05.2023. 19:39
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža je stabilna lokalna zajednica koja prednjači po privrednom razvoju u Sarajevsko-romanijskoj regiji i možemo biti ponosni na projekte koje smo realizovali, izjavio je načelnik ove lokane zajednice Marinko Božović povodom obilježavanja Đurđevdana - krsne slave i Dana ove opštine.

On je podsjetio da je svečana akademija otkazana zbog proglašenog Dana žalosti u Republici Srpskoj, zbog tragedije koja se dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, te da će samo biti dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima.

Božović je ožalošćenim porodicama u Srbiji izjavio saučešće.

Osvrćući se na period od godinu dana, Božović je istakao da su se realizovali mnogi projekti.

- Nastavili smo sa izgradnjom saobraćajnica, otkupom zemljišta za gradnju sportskih terena, isplanirali smo gradnju dvije javne garaže na Mladičkom polju i Dobrinji 4, nastavili sa aktivnostima koje će dovesti do izgradnje Administrativnog centra opštine Istočna Ilidža – rekao je Božović.

Božović je govoreći o razvoju sporta napomenuo da je rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža obezbijedilo zemljište za pomoćni stadion Fudbalskog kluba "Famos", kao i prostorije u Vojkovićima za Džudo klub "Sparta", te na Dobrinji 4 za Karate klub "Igman" i Streljački klub "Katera".

- Ponosni smo na naše sportiste i sportske kolektive koji su na najbolji način predstavljali našu opštinu – rekao je Božović.

On je istakao da opština obezbjeđuje sredstva za stipendije, pruža mogućnost odrađivanja pripravničkog staža, sufinansira vrtiće, specijalizacija doktora, kao i za nabavku udžbenika za porodice za troje i više djece, te porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

Od prošle godine sufinansiramo kupovinu maturskih haljina i odijela, a ove godine dajemo pomoć za odlazak u škole u prirodi i ekskurzije – dodao je Božović.

Kako je istakao, briga o ljudima je, u vremenu u kojem živimo, postala najbitnija.

- Borimo se za svakog čovjeka, svako dijete i penzionera u Istočnoj Ilidži i samo tako ćemo pokazati istinske vrijednosti i rezultate koji su nam u ovom vremenu potrebni – rekao je on.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Božović je podsjetio da će opštinska priznanja biti dodijeljena zaslužnim pojedicima,  a Povelja opštine Istočna Ilidža, kao najveće priznanje, biće dodijeljeno sekretaru Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranku Skakavcu za humanitarni rad.

Plakete opštine Istočna Ilidža biće dodijeljene primarijusu dr Biljani Tuševljak za izkazanu humanost i predanost u radu u oblasti medicine i posthumno primarijusu dr Branki Pekić Semiz za izizetan rad i doprinos u u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

Zahvalnice opštine Istočna Ilidža biće dodijeljene predstavnicima tri privatna vrtića sa područja ove lokalne zajednice, Nagorki Govedarici, Jeleni Lubura i Ranki Ždrale za posvećenost i izuzetan doprisnos u radu sa djecom – rekao je Božović.

On je dodao da će zahvalnice biti dodijeljene i petorici pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Istočno Sarajeva za izuzetnu hrabrost, humanost i nesebično učestvovanje u akciji spasavanja stanovnika nakon zemljotresa u Turskoj.

Zahvalnice će biti uručene Veliboru Janjiću, Radmilu Kovaču, Slobodanu Kovačeviću, Srđanu Šehovcu i Miroslavu Mrkajiću.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović istakao je da su nagrade i priznanja najzaslužnijim kolektivima i pojedincima dodijeljena za duži niz godina aktivizma, profesionalnog i stručnog rada.

Ranko Skakavac, dobitnik najvećeg opštinskog priznanja, rekao je da mu je čast što je dobio ovo priznanje, ali da ono sa sobom donosi i veliku odgovornost.

- Sam ne bih mogao organizovati mnoge humanitarne akcije. Iza i pored mene stoji hiljade ljudi koji su podjednako zaslužni za sve akcije, tako da ova povelja nije dodijeljena samo meni, nego svima koji su na bilo koji način učestvovali u aktivnostima Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža – rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    15h 0m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    13h 8m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    10h 44m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    13h 22m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    12h 11m
    0