На Бадње вече налагање бадњака на Нишићима и у Илијашу

03.01.2022. 14:00
0
ИЗВОР: Катера

Традиционално налагање бадњака биће обављено у портама православних храмова Митрополије дабробосанске на подручју општине Илијаш, односно цркви Светих апостола Петра и Павла на Нишићкој висоравни и Светог пророка Илије у Илијашу.

Из Црквене општине Илијаш за портал Катера су рекли да ће на Бадње вече у цркви Светих апостола Петра и Павла на Нишићима бити служено вечерење богослужење у 18.00 часова, након чега ће бити освећени и наложени бадњаци у порти цркве.

У исто вријеме, у 18.00 часова, у храму Светог пророка Илије у Илијашу служиће се вечерња служба, а након тога биће освећени и наложени бадњаци у црквеној порти.

На Божић, 7. јануара, у илијашкој цркви биће служена Света литургија са почетком у 06.00 часова, након чега ће бити обављено ломљење чеснице са златним дукатом, коју цркви и вјерницима дарује привредник Драган Остојић.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Вјера у Бога очувала карактер српског народа Митрополит Хризостом: Вјера у Бога очувала карактер српског народа
Јереј Видак Вујадиновић: Симболика Бадњака Јереј Видак Вујадиновић: Симболика Бадњака
Сјећање на стравичне злочине муџахедина над деветогодишњом Мирјаном Сјећање на стравичне злочине муџахедина над деветогодишњом Мирјаном
Најчитаније
  • Ускоро велика промјена везана за пасоше
    17h 6m
    1
  • Нови проблеми потресају „Шуме Српске“
    20h 46m
    0
  • Средњошколци обрадовали малишане у Болници „Србија“ - дјечији осмијех нема цијену
    23h 45m
    0
  • Без дозволе остало 200 возача почетника
    18h 6m
    0
  • Слеј, јапа, риз, скибиди…Језик којим дјеца данас говоре права је мистерија
    23h 31m
    0