На Дан српског јединства истакнути заставе српске

14.09.2023. 20:58
0
ИЗВОР: srna.rs

На Сокоцу ће сутра бити обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе и тим поводом је начелник општине Милован Бјелица позвао грађане, установе и предузећа да на објектима истакну заставе Републике Српске.

Полагањем вијенаца на Споменик солунском добровољцу на Сокоцу сутра ће бити обиљежен и дан почетка пробоја Солунског фронта у Великом рату 1918. године.

Вијенци на ово спомен-обиљежје, на коме су уписана имена 363 добровољаца са подручја ове општине, биће положени у 11.00 часова, а потом ће бити одржан час историје о значају овог датума када се обиљежава и Дан српског јединства.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра. На овај дан је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 8m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 52m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 5m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 19m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 11m
    0