На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника

04.05.2024. 18:44
0
ИЗВОР: srna.rs

Из Сокоца ће у понедјељак, 6. маја, на поклоничко путовање дуго 230 километара до Манастира Острог кренути 33 ходочасника, у организацији Удружења грађана "Свети Василије Острошки", рекао је Срни члан овог удружења Младен Цвијетић.

Цвијетић је нагласио да се за 15. традиционално ходочашће пријавило 45 лица, али услови у којима они пјешаче, одмарају и коначе, омогућавају да група има 33 ходочасника, симболизујући године овоземаљског живота Господа Исуса Христа.

Групи ходочасника са Сокоца и ове године придружили су се поклоници из сусједних општина.

Цвијетић каже да је све више људи који желе да ходочасте и поклоне се моштима Светог Василија и да радује да се идеја тројице младих Сокочана од првог путовања 2009. године проширила толико да се јављају људи не само из сусједних општина, него и других градова широм Републике Српске.

На пут ће се по традицији кренути у седам часова из порте Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу по благослову свештеника, а потом ће група одморити и преспавати послије 45 препјешачених километара у мјесту Дуб код Рогатице у просторијама предузећа "Романијапутеви".

Цвијетић је навео да ће потом група ходочасника коначити у Спортској дворани "Партизан" у Фочи, затим у Рафтинг кампу "Саставци" на граници Црне Горе и БиХ, те да слиједе одмори и преноћишта у Пивском Манастиру, у Видровану код Никшића, да би шестог дана пјешачења присуствали вечерњем богослужењу у навечерје празника Светог Василија у манастиру Острог.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 2m
    5
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 34m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 12m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 44m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 17m
    0