На друштвеним мрежама се појавили лажни налози СПЦ

14.12.2020. 11:46
0
ИЗВОР: Срна

Српска православна црква /СПЦ/ обавијестила је јавност да се на друштвеним мрежама, посебно на "Фејсбуку" и "Инстаграму", у посљедње вријеме појавило више лажних налога који се користе именом СПЦ и њеним грбом.

Тим поводом се Информативној служби СПЦ јавило више вјерника са питањем да ли ови налози припадају СПЦ, с обзиром на ставове који се на њима износе, али и разне економске трансакције које се путем тих налога обављају.

У саопштењу Информативне службе СПЦ се истиче да се једина званична презентација СПЦ налази на интернет адресама spc.srb и spc.rs.

- У овом тренутку, ниједан налог на било којој друштвеној мрежи који носи назив `Српска Православна Црква` нема везе са званичним сајтом наше помесне Цркве - истиче се у саопштењу.

Уколико би СПЦ имала свој налог на друштвеним мрежама, и уколико га, којим случајем, у будућности постави, то би, додаје се у саопштењу, било објављено на поменутом званичном сајту.

СПЦ је позвала власнике налога на друштвеним мрежама који носе назив "Српска Православна Црква" и држе њен званични грб да те налоге у што краћем року обришу, што због моралног обзира, што због чињенице да је ријеч о дјелатности која спада у кривично дјело лажног представљања.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Данас Теодорова субота Данас Теодорова субота
Друштвене мреже проузрокују усамљеност и депресију? Друштвене мреже проузрокују усамљеност и депресију?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 44m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 8m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 1m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 52m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 2m
    0