На два студијска програма лиценциран нови смјер – Дигитална трансформација

17.03.2021. 15:04
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радомир Божић рекао је да је ресорно министарство на студијским програмима Економија и Туризам и хотелијерство лиценцирало нови смјер Дигитална трансформација, који је увршћен у наставни план од текуће 2020/2021. академске године.

Декан Божић истакао је да ће се студенти првог циклуса студија одлучивати за овај смјер на трећој години, док ће прве двије слушати са осталим студентима.

- Очекујемо да ће овај смјер повећати интересовање матураната за студиј на Економском факултету у Палама и да ће се то интересовање одразити и на упис студената - додао је проф. др Божић.

Он је навео да је, као наставак новог смјера, на другом циклусу студија покренут и Студијски програм Пројектни менаџмент и дигитална трансформација, те истакао да за овај студијски програм очекују интересовање и Економског, али и сродних факултета.

- Очекујемо да ћемо успјети да и на првом и на другом циклусу студија, када су у питању нови студијски програми, понудимо нашим студентима једно интердисциплинарно образовање, по моделу по којем то у неком респектабилном окружењу обезбјеђује Факултет образовних наука у Београду. Биће то, дакле, једна комбинација економије, менаџмента и информационих технологија, која припрема  младе људе да буду успјешни у развоју својих каријера у условима примјене информационо – комуникационе технологије, као и друштва економија заснованих на сазнању - рекао је декан Божић.

Он је рекао да је задовољан уписом студената у текућој академској години, јер је на првом циклусу студија уписано њих 80, а на другом 50 студената.

- Наша процјена и процјена Универзитета јесте да је таквом упису, једним дијелом, допринијела и стратешка одлука Владе Републике Српске и ресорног министарства да су првоуписани студенти уписани на терет буџета и ми им се овом приликом захваљујемо на разумијевању, а очекујемо да ће се таква пракса и политика наставити и убудуће - навео је Божић.

На Економском факултету у Палама почела је настава "уживо" на свим годинама првог циклуса студија, која се одвија уз поштовање свих прописаних мјера заштите од вируса корона.

- Ми смо у другом семестру прошле године, након што су се стекли услови у складу са одлукама ресорног министарства и Универзитета, те зимском семестру текуће академске године, имали наставу уживо, захваљујући простору који имамо и спремности наших студената које смо анкетирали, као и запослених, да похађају наставу уживо. Наравно да ћемо пратити развој ситуације и надамо се да, уз предузимање ових мјера, нећемо бити генератор ризика и за наше студенте и за наше запослене и да ћемо успјети да реализујемо наставу и даље. Уколико се сутуација закомпликује и добијемо другачије препоруке и инструкције, мораћемо се прилагођавати као и сви - навео је декан овога факултета.

Од почетка наставе у другом семестру академске 2020/2021. године, на Економском факултету није регистрован ниједан нови случај заразе вирусом корона ни међу студентима ни међу наставним особљем.

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 18m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 42m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    11h 11m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 48m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    14h 3m
    0