На хуманитарној ски-трци за Магдалену Влашки прикупљено 7.160 КМ

17.02.2024. 19:07
0
ИЗВОР: srna.rs

На стази Пољице на Јахорини данас је одржана хуманитарна ски-трка, на којој је прикупљено 7.160 КМ за лијечење Магдалене Влашки из Трнова.

Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра "Јахорина" који је организатор ски-трке, рекао је новинарима да је у трци учествовало 60 такмичара и захвалио свима који су на било који начин подржали ову хуманитарну акцију.

- Желимо у овим тренутцима када обиљежавамо 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара /ЗОИ/ у Сарајеву, будемо друштвено одговорно предузеће, јер је Магдалена наш суграђанин - рекао је Љевнаић новинарима.

Он је позвао све људе да се укључе и помогну у лијечењу Магдалене, пожљевши јој оздрављење.

Љевнаић је истакао да је данас 84. дан скијања и да дневно на планини буде 7.000 скијаша захваљујући систему за вјештачко осњежавање, што није случај са другим ски-центрима у региону, те нагласио да су приходи ове зимске сезоне бољи него лани за 27 одсто.

Слика

Фото: srna.rs

Немања Влашки, Магдаленин отац, захвалио је свима који су подржали данашњи догађај, али и многе друге акције које су биле до сада.

- Магдалена је у Нишу на рехабилитацији и у питању је роботика и физикалне терапије, и она тренутно није покретна. Чекамо наставак лијечења у Турској с обзиром да смо исцрпили све стандардне методе у Србији - рекао је Влашки новинарима.

Он је додао да би за 15 дана требали путовати за Истанбул гдје ће примати био-терапије или паметне лијекове.

Влашки је рекао да је Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству прошли боравак у Турској за Магдалену у износу од око 50.000 евра рефундирао, те да ће сада за био-терапије требати 62.500 евра плус услуге болнице гдје ће се терапија радити.

- Не знам колико ће бити потребно, све зависи како ће она да одреагује на све будуће терапије - истакао је Влашки.

Прије хуманитарне трке одржана је Дјечија олимпијада и осликавање лица.

Деветогодишња Магдалена Влашки из Трнова болује од малигне болести.

Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци предложио је лијечење дјевојчице у Турској, након што су исцрпљене све могућности лијечења у Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике
У суботу хуманитарна ски-трка за Магдалену Влашки У суботу хуманитарна ски-трка за Магдалену Влашки
Мајка недавно преминулог Гордана Савића донирала 50.000 КМ за Магдалену Влашки Мајка недавно преминулог Гордана Савића донирала 50.000 КМ за Магдалену Влашки
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 21m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 30m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 35m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 18m
    0