Na humanitarnoj ski-trci za Magdalenu Vlaški prikupljeno 7.160 KM

17.02.2024. 19:07
0
IZVOR: srna.rs

Na stazi Poljice na Jahorini danas je održana humanitarna ski-trka, na kojoj je prikupljeno 7.160 KM za liječenje Magdalene Vlaški iz Trnova.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra "Jahorina" koji je organizator ski-trke, rekao je novinarima da je u trci učestvovalo 60 takmičara i zahvalio svima koji su na bilo koji način podržali ovu humanitarnu akciju.

- Želimo u ovim trenutcima kada obilježavamo 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara /ZOI/ u Sarajevu, budemo društveno odgovorno preduzeće, jer je Magdalena naš sugrađanin - rekao je Ljevnaić novinarima.

On je pozvao sve ljude da se uključe i pomognu u liječenju Magdalene, požljevši joj ozdravljenje.

Ljevnaić je istakao da je danas 84. dan skijanja i da dnevno na planini bude 7.000 skijaša zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje, što nije slučaj sa drugim ski-centrima u regionu, te naglasio da su prihodi ove zimske sezone bolji nego lani za 27 odsto.

Slika

Foto: srna.rs

Nemanja Vlaški, Magdalenin otac, zahvalio je svima koji su podržali današnji događaj, ali i mnoge druge akcije koje su bile do sada.

- Magdalena je u Nišu na rehabilitaciji i u pitanju je robotika i fizikalne terapije, i ona trenutno nije pokretna. Čekamo nastavak liječenja u Turskoj s obzirom da smo iscrpili sve standardne metode u Srbiji - rekao je Vlaški novinarima.

On je dodao da bi za 15 dana trebali putovati za Istanbul gdje će primati bio-terapije ili pametne lijekove.

Vlaški je rekao da je Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu prošli boravak u Turskoj za Magdalenu u iznosu od oko 50.000 evra refundirao, te da će sada za bio-terapije trebati 62.500 evra plus usluge bolnice gdje će se terapija raditi.

- Ne znam koliko će biti potrebno, sve zavisi kako će ona da odreaguje na sve buduće terapije - istakao je Vlaški.

Prije humanitarne trke održana je Dječija olimpijada i oslikavanje lica.

Devetogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci predložio je liječenje djevojčice u Turskoj, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti liječenja u Srbiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike
U subotu humanitarna ski-trka za Magdalenu Vlaški U subotu humanitarna ski-trka za Magdalenu Vlaški
Majka nedavno preminulog Gordana Savića donirala 50.000 KM za Magdalenu Vlaški Majka nedavno preminulog Gordana Savića donirala 50.000 KM za Magdalenu Vlaški
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    15h 52m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    16h 36m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    20h 41m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    20h 45m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    6h 12m
    0