На Илиџи ухапшен полицајац који је радио увиђај у случају “Џенан Мемић”

22.04.2021. 14:00
0
ИЗВОР: Глас Српске

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) је по налогу Тужилаштва БиХ јутрос на Илиџи ухапсила једну особу која се доводи у везу с истрагом у случају “Џенан Мемић”.

- У оквиру истарге коју води Тужилаштво Босне и Херцеговине у предмету страдања Џенана Мемића, по налогу Тужилаштва БиХ и по наредби Суда БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту - СИПА БиХ врше претресе на подручју општине Илиџа - потврдили су из Тужилаштва БиХ.

У оквиру активности једна особа је лишена слободе. Истрага у овом предмету је проширена и интезивно се наставља провођење истражних радњи у наредном периоду.

Ради се о полицајцу који је радио на истрази у случају страдања Џенана Мемића. Како "klix.ba" сазнаје, ради се о полицајцу који је испитујући јединог свједока у предмету “Џенан Мемић”, а то је Џенанова дјевојка Алиса Мутап, у два наврата на сасвим различит начин описао њену изјаву, што је истрагу одвело у другом смјеру.

О овом случају некадашња главни тужитељ Тужилаштва Кантона Сарајево Далида Бурзић извијестила је комесара наводећи да је казивање тог полицајца различито, непоуздано и сваки пут везано за обављање његових службених дужности. Јединица за професионалне стандарде провела је раније истрагу против те особе, али он није санкционисан јер је оцијењено да није било довољно доказа.

Како медији подсјећају раније је у истом предмету ухапшен и М.З. те некадашњи шеф Одјела за саобраћајне несреће МУП-а Кантона Сарајево Х.Д. и обојица се налазе у притвору.

Тужилаштво је раније отворило предмет којим истражују све пропусте у првобитној истрази у случају страдања Џенана Мемића.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 24m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    48m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    21h 41m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 32m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    42m
    0