На имању Дома за лица са инвалидитетом засађено 500 садница воћа

22.10.2020. 19:12
0
ИЗВОР: СРНА

 На земљишту које припада Дому за лица са инвалидитетом, гдје су смјештена женска лица са потешкоћама у развоју, посађено је 500 садница воћа, са циљем да се обезбиједи разноврсна и здрава исхрана корисника.

У овој установи су навели да су посађене саднице јабуке, брескве и кајсије на земљишту у кругу Дома, које раније није било искориштено.

-На овај начин желимо да стварамо домаће производе које ћемо производити у кругу установе, а уједно смо на добар начин искористили простор који је до сада био празан-, истакли су у Дому за лица са инвалидитетом.

У овој установи кроз радну терапију кориснице се укључују у све друштвене послове како би што квалитетније испуниле вријеме, а ангажоване су у радионици ручних радова, гдје су редовне на – таписерији, ткању, плетењу, везу, хеклању, те грнчарској радионици.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду једино је уточиште за женске кориснике на простору БиХ са умјереним, тежим и тешким менталним инвалидитетом. У овој установи смјештено је 185 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Помен за 28 српских бораца страдалих у једном дану на брду Меремишље Помен за 28 српских бораца страдалих у једном дану на брду Меремишље
Прекид електричне енергије у Сокоцу и Вишеграду Прекид електричне енергије у Сокоцу и Вишеграду
Нормализован саобраћај на путу Вишеград-Вардиште Нормализован саобраћај на путу Вишеград-Вардиште
Најчитаније
  • Планирани прекиди електричне енергије
    9h 17m
    1
  • Мртве рибе плутају по мору
    23h 28m
    0
  • Кумановска битка – Брза побједа српске војске
    8h 20m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    7h 15m
    0
  • Милићи: Ухапшена два мушкарца због пружања отпора приликом хапшења и ометања полиције
    7h 43m
    0