На Јахорини обиљежен Свјетски дан лица са Дауновим синдромом

21.03.2024. 15:13
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом Свјетског дана лица са Дауновим синдромом, на Јахорини је одржана велика манифестација у којој су учествовале особе са Дауновим синдромом, а коју је организовао Центар за социјалну рехабилитацију и радно оспособљавање особа са Дауновим синдромом – Даун синдром центар Бањалука.

На свечаном отварању манифестације представљен је програм социјалне рехабилитације осамостаљивања и радног оспособљавања особа са Дауновим синдромом и њиховог првог социјалног интегрисања у друштво. Осам особа са Дауновим синдромом потписало је овом приликом уговоре о раду са Олимпијским центром “Јахорина” гдје ће самостално живјети и радити, а Дејан Јокић, извршни директор за финансије компаније м:тел свечано је представницима ДСЦ Бањалука уручио и кључеве возила чију куповину је помогла компанија м:тел, а које ће служити корисницима Центра у њиховим редовним активностима и програмима.

Обиљежавање Свјетског дана особа са Дауновим синдромом на Јахорини био је повод и да се додијеле Повеље захвалности свима онима који су несебично подржале активности ДСЦ Бањалука и његових корисника, међу којима су компанија м:тел и генерална директорка Јелена Триван.

Коментари 0
Повезане вијести
М:САТ - телевизија доступна било гдје М:САТ - телевизија доступна било гдје
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Најчитаније
 • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
  13h 51m
  0
 • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
  18h 13m
  4
 • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
  18h 38m
  0
 • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
  16h 28m
  1
 • Када радник има право на скраћено радно вријеме?
  23h 59m
  0