На Јахорини обиљежен Свјетски дан лица са Дауновим синдромом

21.03.2024. 15:13
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом Свјетског дана лица са Дауновим синдромом, на Јахорини је одржана велика манифестација у којој су учествовале особе са Дауновим синдромом, а коју је организовао Центар за социјалну рехабилитацију и радно оспособљавање особа са Дауновим синдромом – Даун синдром центар Бањалука.

На свечаном отварању манифестације представљен је програм социјалне рехабилитације осамостаљивања и радног оспособљавања особа са Дауновим синдромом и њиховог првог социјалног интегрисања у друштво. Осам особа са Дауновим синдромом потписало је овом приликом уговоре о раду са Олимпијским центром “Јахорина” гдје ће самостално живјети и радити, а Дејан Јокић, извршни директор за финансије компаније м:тел свечано је представницима ДСЦ Бањалука уручио и кључеве возила чију куповину је помогла компанија м:тел, а које ће служити корисницима Центра у њиховим редовним активностима и програмима.

Обиљежавање Свјетског дана особа са Дауновим синдромом на Јахорини био је повод и да се додијеле Повеље захвалности свима онима који су несебично подржале активности ДСЦ Бањалука и његових корисника, међу којима су компанија м:тел и генерална директорка Јелена Триван.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 10m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 32m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 47m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 40m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 46m
    1