Na Jahorini obilježen Svjetski dan lica sa Daunovim sindromom

21.03.2024. 15:13
0
IZVOR: katera.news

Povodom Svjetskog dana lica sa Daunovim sindromom, na Jahorini je održana velika manifestacija u kojoj su učestvovale osobe sa Daunovim sindromom, a koju je organizovao Centar za socijalnu rehabilitaciju i radno osposobljavanje osoba sa Daunovim sindromom – Daun sindrom centar Banjaluka.

Na svečanom otvaranju manifestacije predstavljen je program socijalne rehabilitacije osamostaljivanja i radnog osposobljavanja osoba sa Daunovim sindromom i njihovog prvog socijalnog integrisanja u društvo. Osam osoba sa Daunovim sindromom potpisalo je ovom prilikom ugovore o radu sa Olimpijskim centrom “Jahorina” gdje će samostalno živjeti i raditi, a Dejan Jokić, izvršni direktor za finansije kompanije m:tel svečano je predstavnicima DSC Banjaluka uručio i ključeve vozila čiju kupovinu je pomogla kompanija m:tel, a koje će služiti korisnicima Centra u njihovim redovnim aktivnostima i programima.

Obilježavanje Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom na Jahorini bio je povod i da se dodijele Povelje zahvalnosti svima onima koji su nesebično podržale aktivnosti DSC Banjaluka i njegovih korisnika, među kojima su kompanija m:tel i generalna direktorka Jelena Trivan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan
Odigrana prijateljska fudbalska utakmica Daun sindrom centra Banjaluka i m:tel-a Odigrana prijateljska fudbalska utakmica Daun sindrom centra Banjaluka i m:tel-a
M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u avgustu M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u avgustu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    1h 12m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    19h 34m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    20h 49m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    16h 42m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    19h 48m
    1