На Јахорини прикупљено 715 КМ за помоћ Марку Павловићу

28.01.2021. 14:10
0
ИЗВОР: СРНА

У хуманитарној акцији "Час за вас", организованој на Јахорини, прикупљено је 715 КМ за лијечење Марка Павловића /17/ са Пала, који болује од Вилсонове болести.

Ову хуманитарну акцију покренуло је Удружење школа скијања "Јахорина", с циљем финансијске помоћи појединцима и организацијама којима је помоћ неопходна, а предсједник Удружења Синиша Каришик је рекао да су одлучили да новац донирају Марку.

Каришик је навео да су средства прикупљена јуче, те да је Марко дијете радника Олимпијског центра "Јахорина", а болује од тешке болести која узрокује превелику акумулацију бакра у јетри, мозгу и другим виталним органима.

Према његовим ријечима, акција ће трајати до краја зимске скијашке сезоне на Јахорини, те да желе допринијети развоју скијања, као и бољим условима ски-учитеља.

Члан Предсједништва Удружења школа скијања "Јахорина" Милан Ђапић истакао је да се 50 ски-инструктора са Јахорине одазвало акцији, која је први пут организована на олимпијској љепотици.

Акцију је подржао и прослављени паљански скијаш, двоструки учесник олимпијских игара Марко Рудић, који је рекао да су први пут послије много година све ски-школе стале једна уз другу са заједничким циљем да се помогне најугроженијима.

- Сматрам да могу много да помогнем, како својим познанствима на Јахорини, у БиХ и свијету, тако да нећемо стати на овоме - нагласио је Рудић.

У близини полазне станице шестосједа на Пољицама, сваке сриједе од 14.00 до 15.00 часова, биће постављена хуманитарна кутија, како би уз учитеље скијања сви људи доброг срца могли да подрже ову акцију.

Удружење школа скијања "Јахорина" чини 11 ски-школа и 157 учитеља скијања, а основано је 24. децембра прошле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 27m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 22m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 27m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 30m
    1