На јесен заједничка вјежба српских и руских специјалаца

14.05.2021. 18:02
0
ИЗВОР: срна

Заједничка антитерористичка вјежба српских и руских специјалаца биће одржана на јесен у Србији, договорили су у Москви министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и командант Руске националне гарде "Росгвардија" Виктор Золотов.

Вулин је Золотову уручио позивно писмо за вјежбу српске Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/ и руске "Росгвардије".

Вулин, који је у оквиру радне посјете Русији обишао базу "Росгвардије", истакао је да Србија остварује добру сарадњу са свим руским безбједносним службама, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је посебно нагласио значај заједничких обука Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије са руском "Росгвардијом", имајући у виду да су ове јединице стубови безбједности двије земље са богатим искуством и знањем.

-Размена искуства између елитних јединица две земље, посебно у областима борбе против тероризма, антидиверзионе заштите, обезбеђења штићених личности, као и јавних скупова повећаног ризика безбедности, изузетно је значајна за ефикасно реаговање припадника специјалних јединица две земље у заштити безбедности грађана- рекао је Вулин.

Национална гарда Руске Федерације - "Росгвардија", елитна је служба безбједности основана с циљем борбе против тероризма, екстремизма и организованог криминала, а задужена је и за одржавање јавног реда и заштиту важних државних објеката.

Коментари 0
Повезане вијести
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    23h 13m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    21h 35m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    18h 7m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 0m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    18h 45m
    1