Na jesen zajednička vježba srpskih i ruskih specijalaca

14.05.2021. 18:02
0
IZVOR: srna

Zajednička antiteroristička vježba srpskih i ruskih specijalaca biće održana na jesen u Srbiji, dogovorili su u Moskvi ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde "Rosgvardija" Viktor Zolotov.

Vulin je Zolotovu uručio pozivno pismo za vježbu srpske Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/ i ruske "Rosgvardije".

Vulin, koji je u okviru radne posjete Rusiji obišao bazu "Rosgvardije", istakao je da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim ruskim bezbjednosnim službama, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je posebno naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa ruskom "Rosgvardijom", imajući u vidu da su ove jedinice stubovi bezbjednosti dvije zemlje sa bogatim iskustvom i znanjem.

-Razmena iskustva između elitnih jedinica dve zemlje, posebno u oblastima borbe protiv terorizma, antidiverzione zaštite, obezbeđenja štićenih ličnosti, kao i javnih skupova povećanog rizika bezbednosti, izuzetno je značajna za efikasno reagovanje pripadnika specijalnih jedinica dve zemlje u zaštiti bezbednosti građana- rekao je Vulin.

Nacionalna garda Ruske Federacije - "Rosgvardija", elitna je služba bezbjednosti osnovana s ciljem borbe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a zadužena je i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    3h 25m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    3h 30m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    4h 22m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    16h 52m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    4h 36m
    0