На клинику за неуропсихијатрију примљено четворо дјеце

09.05.2023. 10:24
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На дјечју клинику за неуропсихијатрију јуче је примљено четворо дјеце, јер је двоје имало идеју да је требало да се убију, а двоје да некога треба да убију, рекла је министарка здравља Даница Грујичић.

Дјеца су осјетила да нешто није у реду, и родитељи. Та дјеца су захтијевала да остану у болници, и зато позивам све родитеље, дјецу, да ко год да има проблем, окрене број телефона који треба. Ја се слажем да у школама треба да буду полицајци, али не могу они да зауставе страх, ту су неопходни педагози и психолози, да се прича – рекла је министарка Грујичић за Пинк.

Министарка је навела да живот мора да иде даље, а онда замолила медије да пусте да струка одлучи како ће се ићи даље, и какви су даљи кораци у рјешавању овог проблема који нас је све оставио затечене.

Психијатри ће радити на случају дјечака који је убио школске другове и чувара школе, наводећи да рад са њим може да траје мјесецима.

– Није лако да се све одмах утврди. Неке ствари морају да потрају – рекла је она.

Министарка је поменула спонтана окупљања људи, додајући да је то доказ да људи морају да размјене мисли, јер “екрани” нису довољни.

– Ту је било доста дјеце без родитеља… Сви смо осјетили одговорност. Дани жалости су прошли, али хајде да тој дјеци почнемо да причамо о љепшим стварима. О спортистима, успјесима, такмичењима… Идеја је да се скрену мисли. Огромна је одговорност на наставницима, учитељима, замислите како је дјеци која ће да се врате у ту школу. Ово за њих мора да остане само једно ружно искуство – прича Грујичић.

Струка је та која може да помогне, напоменула је министарка, а то је овим сада што се дешава, како каже, доказано.

Грујичић је потом похвалила екипе Хитне помоћи које су биле и више него активне када се десио масакр у Младеновцу, преноси Телеграф.

– Здравствени систем одлично функционише када су ове ствари у питању. Да, некада се чека, заказивање, и друго нешто, али отворити 6 операционих сала за 6 сати, то можемо само ми – навела је Грујичић.

Коментари 0
Повезане вијести
Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар" Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар"
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 8m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 32m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 47m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 16m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 26m
    0