На Косову и Метохији све спремно за почетак нове школске године у српским школама

30.08.2023. 19:32
0
ИЗВОР: srna.rs

Српске школе на Косову и Метохији спремно дочекују нову школску годину која ће почети у петак, 1. септембра, а наставе на даљину неће бити, изјавио је Срни начелник Школске управе из Косовске Митровице Иван Запорожац.

- У консултацијама са Министарством просвете и директорима школа договорили смо се да настава почне непосредно у школским клупама - рекао је Запорожац.

Он је истакао да ће усљед сложене политичко-безбједносне ситуације на Косову и Метохији нагласак бити стављен на безбједност ученика и због чега ће директори школа морати да употријебе све који ће дежурати и у двориштима и у школама.

Запорожац је навео да ће ова школска година бити организована у складу са смјерницама Министарства просвјете, па ће прве двије седмице биће посвећене трагедији у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду.

- У школама ће се организовати радионице и различите активности које ће помоћи ученицима и наставницима, као и свим релевантним школским чиниоцима, да направе корак даље у побољшању међуљудских односа и развијања емпатије, као и указивање и решавање проблема који ученике, родитеље и наставнике - рекао је Запорожац.

Запорожац је истакао да је у Косовској Митровици повећан број првачића за педесетак у односу на прошлу школску годину.

У свим срединама јужно од Ибра ученике ће од куће до школе и назад превозити аутобуси или комби возила о трошку локалне самоуправе.

Почетак наставе је због безбједности дјеце помјерен за пола часа, па ће умјесто у 7.30 часова почињати у 8.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 53m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 38m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 37m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 49m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 43m
    0