На Палама почео традиционални турнир у уличном баскету

22.06.2023. 18:43
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама је данас почео традиционални међународни ФИБА три на три "Лајт квест" турнир у уличном баскету на којем ће учествовати 26 сениорских екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Шпаније, Бугарске, Румуније, Пољске, Италије и Чешке.

Побједник турнира у сениорској конкуренцији освојиће новчану награду од 4.000 КМ и пут на турнир из серије Челенџера у француски град Бордо, док ће другопласираној екипи припасти 1.000 КМ. Екипа која заузме треће мјесто освојиће 300 КМ.

Организатор турнир је Удружење грађана "Три пута три - више од игре", а један од учесника у организацији Аћим Живковић каже да данас играју омладинске категорије у којима наступају пионири, кадети и јуниори, а да ће сутра наступати сениорске екипе.

Живковић је истакао да се турнир у уличном баскету одржава 20. пут и да је из године у годину све бољи.

Један од учесника Никола Шибалија из екипе три пута три из Рогатице у категорији пионира и кадета, нада се добром дружењу и успјеху, иако је конкуренција тешка.

Осим класичног баскета три на три, биће организовано хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, такмичење у три на три вјештинама, ревијални меч, као и награде за публику.

Генерални покровитељ турнира је општина Пале, спонзор је Туристичка организација града Источно Сарајево, а технички спонзор је Студентски центар "Пале".

Турнир ће трајати до недјеље, 25. јуна.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 48m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 12m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 5m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 56m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 6m
    0