На Палама почињу тродневни "Дани руског филма"

27.04.2023. 08:55
0
ИЗВОР: katera.news

Кинотека Републике Српске, у сарадњи са Српским одјељењем Међународног фонда духовног јединства православних народа, организује од вечерас "Дане руског филма" на Палама.

На програму ће бити три филма новије продукције и то "Небо", "Од дужности и заклетве не одступај" и "У подножју висине".

Фестивал ће бити отворен данас, а на програму је филм „Небо“ из 2021. године. Режију потписује Игор Копилов, а главне улоге тумаче Игор Петртенко, Иван Батарјев, Сергеј Губанов и Марија Миронова. У средишту приче су 

- У средишту приче су два главна лика - потпуковник Сошников и капетан Муравјов. Два различита лика, двије различите судбине, којима је суђено да се споје у војној бази Хмеимим - наводи се у саопштењу Кинотеке Републике Српске.

Друго вече, у петак 28. априла, на програму је документарни филм „Од дужнисти и заклетве не одступај“ који говори о судбини изузетног архитекте династичких породица царске Русије и краљевске Србије – Николају Краснову, архитекти са највише објеката проглашених за споменике културе у Србији.

Филм су режирали  Алексеј Буркин и Елена Громова.

Посљедње вече, у суботу 29. априла, на програму је филм „ У подножју висине“ из 2018. године.

Прича о седамнаестогодишњем Алексеју, скијашу и спортисти који мора да се суочи са новом реалношћу након што у несрећи остане без ногу. Главне улоге тумаче Павел Шевандо и Наталија Бергер а режију потписују Константин Кутујев, Јана Пољаруш и Тамара Цоцорија.

Све пројекције биће одржане у биоскопској сали Културног центра Пале са почетком у 18.00 часова. Улаз за публику је слободан.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    13h 16m
    0
  • Крађа у Палама
    11h 34m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    8h 1m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    10h 49m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    4h 10m
    0