Na Palama počinju trodnevni "Dani ruskog filma"

27.04.2023. 08:55
0
IZVOR: katera.news

Kinoteka Republike Srpske, u saradnji sa Srpskim odjeljenjem Međunarodnog fonda duhovnog jedinstva pravoslavnih naroda, organizuje od večeras "Dane ruskog filma" na Palama.

Na programu će biti tri filma novije produkcije i to "Nebo", "Od dužnosti i zakletve ne odstupaj" i "U podnožju visine".

Festival će biti otvoren danas, a na programu je film „Nebo“ iz 2021. godine. Režiju potpisuje Igor Kopilov, a glavne uloge tumače Igor Petrtenko, Ivan Batarjev, Sergej Gubanov i Marija Mironova. U središtu priče su 

- U središtu priče su dva glavna lika - potpukovnik Sošnikov i kapetan Muravjov. Dva različita lika, dvije različite sudbine, kojima je suđeno da se spoje u vojnoj bazi Hmeimim - navodi se u saopštenju Kinoteke Republike Srpske.

Drugo veče, u petak 28. aprila, na programu je dokumentarni film „Od dužnisti i zakletve ne odstupaj“ koji govori o sudbini izuzetnog arhitekte dinastičkih porodica carske Rusije i kraljevske Srbije – Nikolaju Krasnovu, arhitekti sa najviše objekata proglašenih za spomenike kulture u Srbiji.

Film su režirali  Aleksej Burkin i Elena Gromova.

Posljednje veče, u subotu 29. aprila, na programu je film „ U podnožju visine“ iz 2018. godine.

Priča o sedamnaestogodišnjem Alekseju, skijašu i sportisti koji mora da se suoči sa novom realnošću nakon što u nesreći ostane bez nogu. Glavne uloge tumače Pavel Ševando i Natalija Berger a režiju potpisuju Konstantin Kutujev, Jana Poljaruš i Tamara Cocorija.

Sve projekcije biće održane u bioskopskoj sali Kulturnog centra Pale sa početkom u 18.00 časova. Ulaz za publiku je slobodan.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    42m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    6m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 59m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 50m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    0m
    0