Na Palama počinju trodnevni "Dani ruskog filma"

27.04.2023. 08:55
0
IZVOR: katera.news

Kinoteka Republike Srpske, u saradnji sa Srpskim odjeljenjem Međunarodnog fonda duhovnog jedinstva pravoslavnih naroda, organizuje od večeras "Dane ruskog filma" na Palama.

Na programu će biti tri filma novije produkcije i to "Nebo", "Od dužnosti i zakletve ne odstupaj" i "U podnožju visine".

Festival će biti otvoren danas, a na programu je film „Nebo“ iz 2021. godine. Režiju potpisuje Igor Kopilov, a glavne uloge tumače Igor Petrtenko, Ivan Batarjev, Sergej Gubanov i Marija Mironova. U središtu priče su 

- U središtu priče su dva glavna lika - potpukovnik Sošnikov i kapetan Muravjov. Dva različita lika, dvije različite sudbine, kojima je suđeno da se spoje u vojnoj bazi Hmeimim - navodi se u saopštenju Kinoteke Republike Srpske.

Drugo veče, u petak 28. aprila, na programu je dokumentarni film „Od dužnisti i zakletve ne odstupaj“ koji govori o sudbini izuzetnog arhitekte dinastičkih porodica carske Rusije i kraljevske Srbije – Nikolaju Krasnovu, arhitekti sa najviše objekata proglašenih za spomenike kulture u Srbiji.

Film su režirali  Aleksej Burkin i Elena Gromova.

Posljednje veče, u subotu 29. aprila, na programu je film „ U podnožju visine“ iz 2018. godine.

Priča o sedamnaestogodišnjem Alekseju, skijašu i sportisti koji mora da se suoči sa novom realnošću nakon što u nesreći ostane bez nogu. Glavne uloge tumače Pavel Ševando i Natalija Berger a režiju potpisuju Konstantin Kutujev, Jana Poljaruš i Tamara Cocorija.

Sve projekcije biće održane u bioskopskoj sali Kulturnog centra Pale sa početkom u 18.00 časova. Ulaz za publiku je slobodan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Republičko takmičenje o minama u ponedjeljak u Palama Republičko takmičenje o minama u ponedjeljak u Palama
Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio jubilej Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio jubilej
Sutra otvaranje Malog doma u Palama Sutra otvaranje Malog doma u Palama
Najčitanije
 • U nesreći kod Foče stradao otac troje djece
  17h 51m
  0
 • U Sarajevu i Istočnom Sarajevu pretresi na 12 lokacija
  13h 24m
  1
 • Da je živa, Titova Jugoslavija bi danas slavila 80. rođendan
  20h 42m
  3
 • „Google“ za nekoliko dana kreće sa velikim brisanjem naloga: Evo kako da sačuvate svoj
  13h 30m
  0
 • Na mjesto nesreće izlazi inspekcijski nadzor za tunele
  18h 34m
  2