На подручју ПУ Источно Сарајево забиљежен један случај вршњачког насиља за девет мјесеци

14.10.2024. 13:37
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијски службеници Полицијске станице Источна Илиџа одржали су данас едукативно предавање ученицима Основне школе „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи, поводом превентивне кампање „Стоп вршњачком насиљу“.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић подсјетила је да је превентивна кампања почела 10. октобра, као и да траје до 15. новембра 2024.

Према њеним ријечима, циљ кампање је упознавање ученика основних и средњих школа с појмом и врстама вршњачког насиља и посљедицама које оно оставља на жртве, као и значај превентивног и адекватног реаговања свих субјеката у систему заштите дјеце и малољетника.

Слика

Фото: katera.news

На подручју Министарства унутрашњих послова Републике Српске је, како додаје, у девет мјесеци текуће године евидентирано 46 случајева вршњачког насиља, што показује смањеивања ове појаве.

- Од тог броја, један случај је евидентиран на подручју Полицијске управе Источно Сарајево. Један извјештај против једног малољетног лица достављен је Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево за кривично дјело „тјелесна повреда“ – рекла је она.

Слика

Фото: katera.news

Стокановићева истиче да је улога школског полицајца дала значајне резултате.

- Та улога показује да смо свеприсутни у ланцу система заштите наше дјеце и младих. Наставићемо и даље са превентивним активностима, радимо све у складу са планом активности и мјера који је донијело Министарство унутрашњих послова Републике Срспке и који траје до 2027. године – рекла је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Смањен број случајева вршњачког насиља у Српској: Да ли је слика реална? Смањен број случајева вршњачког насиља у Српској: Да ли је слика реална?
Предавање о вршњачком насиљу у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи Предавање о вршњачком насиљу у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи
Сокочанину привремено одузето возило због кривотвореног броја шасије Сокочанину привремено одузето возило због кривотвореног броја шасије
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    7h 57m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    19h 16m
    0
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    20h 28m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    3h 34m
    2
  • На данашњи дан 1784. хиротонисан Свети Петар Цетињски
    20h 42m
    0