Na području PU Istočno Sarajevo zabilježen jedan slučaj vršnjačkog nasilja za devet mjeseci

14.10.2024. 13:37
0
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske stanice Istočna Ilidža održali su danas edukativno predavanje učenicima Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži, povodom preventivne kampanje „Stop vršnjačkom nasilju“.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović podsjetila je da je preventivna kampanja počela 10. oktobra, kao i da traje do 15. novembra 2024.

Prema njenim riječima, cilj kampanje je upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola s pojmom i vrstama vršnjačkog nasilja i posljedicama koje ono ostavlja na žrtve, kao i značaj preventivnog i adekvatnog reagovanja svih subjekata u sistemu zaštite djece i maloljetnika.

Slika

Foto: katera.news

Na području Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je, kako dodaje, u devet mjeseci tekuće godine evidentirano 46 slučajeva vršnjačkog nasilja, što pokazuje smanjeivanja ove pojave.

- Od tog broja, jedan slučaj je evidentiran na području Policijske uprave Istočno Sarajevo. Jedan izvještaj protiv jednog maloljetnog lica dostavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo za krivično djelo „tjelesna povreda“ – rekla je ona.

Slika

Foto: katera.news

Stokanovićeva ističe da je uloga školskog policajca dala značajne rezultate.

- Ta uloga pokazuje da smo sveprisutni u lancu sistema zaštite naše djece i mladih. Nastavićemo i dalje sa preventivnim aktivnostima, radimo sve u skladu sa planom aktivnosti i mjera koji je donijelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srspke i koji traje do 2027. godine – rekla je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Smanjen broj slučajeva vršnjačkog nasilja u Srpskoj: Da li je slika realna? Smanjen broj slučajeva vršnjačkog nasilja u Srpskoj: Da li je slika realna?
Predavanje o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži Predavanje o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži
Sokočaninu privremeno oduzeto vozilo zbog krivotvorenog broja šasije Sokočaninu privremeno oduzeto vozilo zbog krivotvorenog broja šasije
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    7h 53m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    19h 12m
    0
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    20h 24m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    3h 30m
    2
  • Na današnji dan 1784. hirotonisan Sveti Petar Cetinjski
    20h 38m
    0