На путевима у Српској од почетка августа страдало 14 особа

19.08.2020. 16:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У првих 18 дана мјесеца августа у саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске смртно је страдало 14 особа, подаци су Министарства унутрашњих послова РС.

С тим у вези, Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализује акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила, утврђивања алкохолисаности возача и присуства опојних дрога или психоактивних лијекова у организму.

Како су навели из МУП-а, ова акција реализује се са циљем спречавања саобраћајних незгода са тежим посљедицама.

Појачане контроле спроводиће се свакодневно до 30. августа ове године.

- Министарство унутрашњих послова позива све учеснике у саобраћају, без обзира да ли се ради о возачима аутомобила, мотоцикла, бицикла, пјешацима или другима, да поштују саобраћајне пропсие и да се одговорно понашају у саобраћају, те да својим понашањем у складу са начелима камапње 'Вози опрезно – путуј безбједно' допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја на подручју Српске - саопштено је из МУП-а РС.

У Републици Српској је за само четири дана живот изгубило шест особа.

Посљедња у низу саобраћајних несрећа са смртним исходом десила се јуче ујутро у мјесту Чађавица код Мркоњић Града када су живот изгубили брачни пар и њихова четворомјесечна беба.

Дан прије тога погинуо је мотоциклиста из Бањалуке, а у Теслићу су протеклог викенда у саобраћајној несрећи страдале мајка и кћерка.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Миломира Јањића Зеку Сјећање на Миломира Јањића Зеку
Сјећање на Милицу и Наташу чије дјетињство прекиде снајперски хитац 1995. године Сјећање на Милицу и Наташу чије дјетињство прекиде снајперски хитац 1995. године
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Најчитаније
  • Најављени прекиди електричне енергије
    4h 50m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    17h 26m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    2h 46m
    0
  • Проба Израела на Еуросонгу: Подигли палестинску кефију па избачени из арене
    15h 40m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    2h 4m
    0