На сајму у Љубљани промоција туристичких потенцијала града

31.01.2020. 19:42
0
ИЗВОР: СРНА

Туристичка организација „Јахорина-Град Источно Сарајево“ представила је на 31. Међународном сајму туризма „Алпе Адрија“ у Љубљани туристичку понуду града, са акцентом на Јахорину, као најинтересантнију и најпожељнију туристичку дестинацију.

Директор Туристичке организација „Јахорина-Град Источно Сарајево“ Игор Тошић рекао је Срни да су гости из Словеније по посјећености туристичких дестинација града Источно Сарајево и Јахорине на другом мјесту, послије гостију из Србије.

Он је нагласио да је сајам био прилика да представе и дистрибуирају нови ски-инфо, односно ски-мапе које су урадили заједно са Олимпијским центром „Јахорина“, које пружају комплетне информације о скијалишту и Јахорини.

Према његовим ријечима, најчешћа питања која су имали од потенцијалних туриста и оних који су већ резервисали смјештај на Јахорини, су да ли има довољно снијега за скијање.

-Ми смо их са задовољством информисали да на Јахорини раде све стазе и комплетан вертикални транспорт, иако ове зимске сезоне нема довољно снијега ни на скијалиштима у региону - рекао је он.

Тошић је подсјетио да је на Јахорини скијање почело 4. децембра, захваљујући најсавременијем систему за осњежавање, који је ОЦ „Јахорина“ урадио и који гарантује скијање током цијеле сезоне.

Он каже да у другој половини фебруара очекују највећи број гостију, од којих су неки резервисали, јер у Словенији тада почиње школски распуст.

На Међународном сајму, који је почео јуче, а трајаће до суботе, ове године очекује се учешће више од 300 излагача из преко двадесет земаља, и 25.000 посјетилаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Игор Тошић напустио ПДП Игор Тошић напустио ПДП
Усвојена одлука о изради ревизије регулационог плана за подручје Јахорине Усвојена одлука о изради ревизије регулационог плана за подручје Јахорине
Игор Тошић нови предсједник ОО ПДП Пале Игор Тошић нови предсједник ОО ПДП Пале
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 26m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 36m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 28m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 21m
    0