Na sajmu u Ljubljani promocija turističkih potencijala grada

31.01.2020. 19:42
0
IZVOR: SRNA

Turistička organizacija „Jahorina-Grad Istočno Sarajevo“ predstavila je na 31. Međunarodnom sajmu turizma „Alpe Adrija“ u Ljubljani turističku ponudu grada, sa akcentom na Jahorinu, kao najinteresantniju i najpoželjniju turističku destinaciju.

Direktor Turističke organizacija „Jahorina-Grad Istočno Sarajevo“ Igor Tošić rekao je Srni da su gosti iz Slovenije po posjećenosti turističkih destinacija grada Istočno Sarajevo i Jahorine na drugom mjestu, poslije gostiju iz Srbije.

On je naglasio da je sajam bio prilika da predstave i distribuiraju novi ski-info, odnosno ski-mape koje su uradili zajedno sa Olimpijskim centrom „Jahorina“, koje pružaju kompletne informacije o skijalištu i Jahorini.

Prema njegovim riječima, najčešća pitanja koja su imali od potencijalnih turista i onih koji su već rezervisali smještaj na Jahorini, su da li ima dovoljno snijega za skijanje.

-Mi smo ih sa zadovoljstvom informisali da na Jahorini rade sve staze i kompletan vertikalni transport, iako ove zimske sezone nema dovoljno snijega ni na skijalištima u regionu - rekao je on.

Tošić je podsjetio da je na Jahorini skijanje počelo 4. decembra, zahvaljujući najsavremenijem sistemu za osnježavanje, koji je OC „Jahorina“ uradio i koji garantuje skijanje tokom cijele sezone.

On kaže da u drugoj polovini februara očekuju najveći broj gostiju, od kojih su neki rezervisali, jer u Sloveniji tada počinje školski raspust.

Na Međunarodnom sajmu, koji je počeo juče, a trajaće do subote, ove godine očekuje se učešće više od 300 izlagača iz preko dvadeset zemalja, i 25.000 posjetilaca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani na najvišem vrhu Alpa Paljani na najvišem vrhu Alpa
Igor Tošić napustio PDP Igor Tošić napustio PDP
Usvojena odluka o izradi revizije regulacionog plana za područje Jahorine Usvojena odluka o izradi revizije regulacionog plana za područje Jahorine
Najčitanije
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    21h 48m
    10
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    23h 6m
    25
  • Sutra glavni pretres protiv Amira Kujovića
    21h 1m
    6
  • Donesena naredba o otvaranju vreća sa glasačkim listićima i ponovno brojanje
    19h 6m
    1
  • Od 1. novembra jedinstvena naknada za obavljanje platnih transakcija
    18h 33m
    0