На Сокоцу промовисана књига Ене Вуковић

08.02.2024. 15:24
1
ИЗВОР: srna.rs

У Народној библиотеци на Сокоцу данас је ученицима два нижа разреда Основне школе представљена књига „Буди срећан гдје год да си“, аутора Ене Вуковић – једанаестогодишње дјевојчице са Хан Пијеска.

- Ко год да чита моје пјесме – мислим да му проради машта - изјавила је ова талентована дјевојчица, те захвалила другарицама – Мили Дупљанин, Теодори Мировић и Наталији Васиљевић, које је прате уз плесну кореографију.

Директор Народне библиотеке „Бранко Чучак“ са Хан Пијеска Озренка Ђурић Радуловић рекла је да је ово само једно у низу представљања Енине књиге које је ова установа, као издавач, организовала од октобра, када је ово дјело било и на Београдском сајму књига.

Према њеним ријечима, није уобичајено да дјевојчица рођена 2013. године напише око 70 пјесама и покаже их својој учитељици, након чега су затражиле помоћ од Народне библиотеке „Бранко Чучак“ и Педагошког завода Републике Српске.

- Потражили смо мишљење стручњака, педагога, психолога, наших пјесника Вида Вукелића и Боре Капетановића и родитеља, да бисмо чули како би објављивање тих стихова утицало на одрастање и развој дјевојчице - изјавила је Радуловићева новинарима.

Учитељица у Основној школи „Милан Илић – Чича Шумадијски“ Биљана Митровић рекла је да са Еном ради од њене седме године, када је могао да се препозна њен таленат – за писање, пјевање, цртање и за игру.

- Пратећи њен рад одлучила сам да њене стихове предам стручним лицима, а уз подршку родитеља и Народне библиотеке на Хан Пијеску - рекла је Митровићева и навела да је илустрације за збирку радио познати карикатуриста и илустратор Тошо Борковић из Београда.

Директор Народне библиотеке Соколац Божица Јанковић нагласила је да је данашња посјета групе основаца овој установи дан за памћење јер је ово дружење изазвало дивне емоције код малишана.

Слиједе промоције књиге „Буди срећан гдје год да си“ на Палама и у Бијељини.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Neven 14.02.2024. 23:00
  Svaka čast na talentu i trudu za ovu mladu i lijepu djevojčicu.
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Најчитаније
 • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
  19h 28m
  15
 • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 17m
  0
 • Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
  12h 18m
  0
 • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
  18h 4m
  0
 • Наташа успјешно оперисана: Опоравак зависи и од наше помоћи (ФОТО)
  10h 7m
  0