Na Sokocu promovisana knjiga Ene Vuković

08.02.2024. 15:24
1
IZVOR: srna.rs

U Narodnoj biblioteci na Sokocu danas je učenicima dva niža razreda Osnovne škole predstavljena knjiga „Budi srećan gdje god da si“, autora Ene Vuković – jedanaestogodišnje djevojčice sa Han Pijeska.

- Ko god da čita moje pjesme – mislim da mu proradi mašta - izjavila je ova talentovana djevojčica, te zahvalila drugaricama – Mili Dupljanin, Teodori Mirović i Nataliji Vasiljević, koje je prate uz plesnu koreografiju.

Direktor Narodne biblioteke „Branko Čučak“ sa Han Pijeska Ozrenka Đurić Radulović rekla je da je ovo samo jedno u nizu predstavljanja Enine knjige koje je ova ustanova, kao izdavač, organizovala od oktobra, kada je ovo djelo bilo i na Beogradskom sajmu knjiga.

Prema njenim riječima, nije uobičajeno da djevojčica rođena 2013. godine napiše oko 70 pjesama i pokaže ih svojoj učiteljici, nakon čega su zatražile pomoć od Narodne biblioteke „Branko Čučak“ i Pedagoškog zavoda Republike Srpske.

- Potražili smo mišljenje stručnjaka, pedagoga, psihologa, naših pjesnika Vida Vukelića i Bore Kapetanovića i roditelja, da bismo čuli kako bi objavljivanje tih stihova uticalo na odrastanje i razvoj djevojčice - izjavila je Radulovićeva novinarima.

Učiteljica u Osnovnoj školi „Milan Ilić – Čiča Šumadijski“ Biljana Mitrović rekla je da sa Enom radi od njene sedme godine, kada je mogao da se prepozna njen talenat – za pisanje, pjevanje, crtanje i za igru.

- Prateći njen rad odlučila sam da njene stihove predam stručnim licima, a uz podršku roditelja i Narodne biblioteke na Han Pijesku - rekla je Mitrovićeva i navela da je ilustracije za zbirku radio poznati karikaturista i ilustrator Tošo Borković iz Beograda.

Direktor Narodne biblioteke Sokolac Božica Janković naglasila je da je današnja posjeta grupe osnovaca ovoj ustanovi dan za pamćenje jer je ovo druženje izazvalo divne emocije kod mališana.

Slijede promocije knjige „Budi srećan gdje god da si“ na Palama i u Bijeljini.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Neven 14.02.2024. 23:00
  Svaka čast na talentu i trudu za ovu mladu i lijepu djevojčicu.
Povezane vijesti
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
 • Operacija ''Lukavac 93'' - Trnovo, Bjelašnica i Igman
  23h 58m
  4
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  20m
  0
 • Majka izbola kćerku kad su došli socijalni radnici
  20h 22m
  0
 • Na Nišićima obilježeno 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla (FOTO)
  14h 37m
  3
 • Obilježene 82 godine od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije
  19h 52m
  4