На Сокоцу вакцинисано 70 лица против вируса корона

10.04.2021. 21:40
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је до сада вакцинисано 70 лица против вируса корона, а уторак, 13. априла, вакцину ће примити још 80 пријављених, речено је Срни у Дому здравља "Др Љубомир Ћеранић".

Директор Дома здравља Адријана Станар рекла је да је за имунизацију заинтересовано готово 800 лица старијих од 65 година и нада се да ће у што скоријем периоду бити завршена вакцинација ових приоритетних група, те да ће вакцину моћи да приме и млађи од 65 година.

Станарева је навела да су прошле седмице добили 90 вакцина произвођача "Астра Зенека", те да се имунизација врши у складу са динамиком испоруке.

Она је навела и да ће у четвртак, 15. априла, бити ревакцинисано 40 лица, уз напомену да је прије два дана ревакцину примило 15 лица.

Станарева је истакла да је на Сокоцу спреман простор за масовнију имунизацију становништва у складу са препорученим епидемиолошким мјерама и да је здравствено особље спремно радити и ван радног времена све док процес имунизације не буде спроведен.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски
Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 2m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 41m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 10m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 20m
    0