На Вилсоновом шеталишту трчало хиљаду учесника

01.09.2019. 16:35
0
ИЗВОР: Klix

На Вилсоновом шеталишту у Сарајеву данас су се одржале двије кратке и друштвено одговорне трке, -Авон дјевојке на трчању- и -Nesquik Kids Run-, у организацији Удружења Маратон Сарајево. У тркама је учествовало 1.000 тркачица и задовољних малишана.

У склопу најмасовнијег фестивала трчања у БиХ, Олимпија Ран Феста, у Сарајеву је данас одржана 7. по реду трка за дјевојке, жене и дјевојчице под називом -Авон дјевојке на трчању- те кратка и забавна трка за дјецу -Nesquik Kids Run-. Ови спортски и друштвено одговорни пројекти организовани су с циљем промоције здравих животних навика, али и одличне забаве за све присутне. Трке су стартале у 10 и 11 сати испред SCC центра те водиле кроз мирно Вилсоново шеталиште.

Најбрже три дјевојке након Амиле су Селма Зрнић (АK Сарајево) са временом 13:49:48, Амела Трозић, (АиK ‘Бурт’) која је трку завршила за 15:24:30 и Јасмина Синановић (АиK Бурт) са временом 16:08:80.

Поред заслуженог пехара за побједницу, три најбоље учеснице трке награђене су медаљама, вриједним поклон пакетима генералног спонзора трке, компаније Авон, поклон пакетима Микрокредитног друштва IuteCredit БH те поклон боновима златаре Софић. За 80 полазница најмасовније школе трчања у БиХ, Школе трчања Klix, ова трка послужила је и као посебна проба за 13. Сарајево Сбербанк полумаратон који ће се одржати 15. септембра у Сарајеву.

Најбржа полазница школе трчања Klix Амила Хусић награђена је вриједним Гармин тркачким сатом, док су друга, трећа и четврта најбржа школарка награђене поклон боновима златаре Софић те популарног модног бренда Метапхyсика.

Kао и сваке године, трка је имала и друштвено одговорни карактер те је у склопу вишемјесечне кампање за борбу против карцинома дојке, Удружењу “Рубин” из Хаџића уручена новчана донација од стране организатора, Удружења Маратхон Сарајево. У трци је учествовало и преко 20 чланица Удружења за подршку особама са интелектуалним тешкоћама на подручју Kантона Сарајево “Оаза”, којима је овом приликом организатор поклонио бесплатно учешће у утрци.

Kратка и забавна трка за djецу, под називом “Nesquik Kids Run” окупила је 500 ђечака и дјевојчица различитог узраста. Сви марљиви малишани освојили су заслужене медаље приликом проласка кроз циљ као и богате поклон пакете. Осим тога, најмлађи тркачи су се и добро забавили уз маскоте и аниматоре из њихових најдражих анимираних филмова, као и одличан забавни и музички програм у зони старта и циља.

– Веома смо задовољни одзивом БХ тркачица, као и најмлађих тркача који је надмашио наша овогодишња очекивања. Посебно се захваљујемо партнерима пројекта, али и свим учесницама те родитељима малишана који су данас узели учешће у трци, те својим учешћем показали како живе мисију Удружења Маратхон Сарајево, а то је промоција здравог начина живота и здравих навика, у позитивном и пријатељском окружењу – изјавила је Надија Хаџијамаковић, пројектна менаџерица Удружења Маратон Сарајево.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Улична трка у Источном Новом Сарајеву 7. септембра Улична трка у Источном Новом Сарајеву 7. септембра
Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 53m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 48m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 53m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 42m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 51m
    3