На званичном сајту РУГиП Републике Српске јужна српска покрајина приказана као “Република Косово”

04.09.2020. 17:16
0
ИЗВОР: istinito

Док у Вашингтону под патронатом Доналда Трампа трају преговори између Београда и Приштине, у којима делегација предсједника Србије Александра Вучића трпи притиске због одбијања да призна Косово, поједине институције Републике Српске на својим званичним web страницима Косово третирају ДРЖАВОМ!

На званичном сајту Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у рубрици “Геопортал Републике Српске”, која заправо представља циљно мјесто за приказ геопросторних податка, њихов преглед, измјену и претрагу, на насловници стоји географска карта на којој је јужна српска покрајина приказана као “Република Косово” (Republika e Kosoves).

Како се ово догодило питање је за руководство РУГИПП-а, односно партијске кадрове СНСД-а који већ деценију и по управљају овом институцијом.

Слика

Ово је огроман професионални пропуст за једну институцију чији је посао, између осталог, да врши премјер, води евиденције о географским називима, непокретностима и правима на непокретностима, односно да уцртава границе и уписује власништво над територијом.

Грешка је још више неопростива због чињенице да Босна и Херцеговина, а с њом и Република Срспка, никада нису формално признале Косово као државу.

На страну то што се предсједник СНСД Милорад Додик пред Вучићем хвали како БиХ никада неће признати Косово “јер је Република Српска незаобилазан фактор у одлучивању”.

За разлику од нашег РУГИПП-а, на сајту Републичког геодетског завода Србије нећете наћи мапу на којој је Косово држава, али ћете наћи све потребне геопросторне податке, а њихов сајт (геосрбија.рс) је један од 40 најпосјећенијих у Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 28m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 59m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 15m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 10m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 22m
    0