Набављене четири вертикалне вишестепене пумпе за воду

05.07.2022. 11:12
0
ИЗВОР: rogatica.ba

У оквиру пројекта „Унапређење управљања водоснабдијевањем у урбаним и руралним дијеловима општина Колашин и Рогатица” набављене су четири вертикалне вишестепене пумпе, у моноблок изведби, за ЈКП „Врела Сељани” Рогатица.

Пумпе су различитих јачина: 5.5 kW, 4 kW, 3 kW и 2.7 kW, а њиховом набавком знајачно ће бити побољшан квалитет водоснабдијевања на подручју општине Рогатица.

Овај пројекат финансира Европска унија у оквиру ИПА прекограничног програма БиХ-МНЕ. Спроводе га општине Рогатица и Колашин у периоду од 1. фебруара 2020. до 31. јула 2022. године. Укупна вриједност пројекта је нешто већа од 577.000 евра, од чега је Европска унија обезбиједила око 487.000 евра бесповратних средстава.

Општи циљ пројекта је допринос промоцији одрживог управљања водоснабдијевањем у прекограничном подручју Црне Горе и БиХ.

Специфични циљ представља унапређење ефикасности јавних услуга у области водоснабдијевања путем надоградње физичке инфраструктуре, изградње капацитета особља и примјене виших стандарда у водоснабдијевању на цијелом подручју општина Колашин и Рогатица.

Слика

Фото: rogatica.ba

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 17m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 3m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 36m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 43m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 32m
    0