Nabavljene četiri vertikalne višestepene pumpe za vodu

05.07.2022. 11:12
0
IZVOR: rogatica.ba

U okviru projekta „Unapređenje upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim dijelovima opština Kolašin i Rogatica” nabavljene su četiri vertikalne višestepene pumpe, u monoblok izvedbi, za JKP „Vrela Seljani” Rogatica.

Pumpe su različitih jačina: 5.5 kW, 4 kW, 3 kW i 2.7 kW, a njihovom nabavkom znajačno će biti poboljšan kvalitet vodosnabdijevanja na području opštine Rogatica.

Ovaj projekat finansira Evropska unija u okviru IPA prekograničnog programa BiH-MNE. Sprovode ga opštine Rogatica i Kolašin u periodu od 1. februara 2020. do 31. jula 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 577.000 evra, od čega je Evropska unija obezbijedila oko 487.000 evra bespovratnih sredstava.

Opšti cilj projekta je doprinos promociji održivog upravljanja vodosnabdijevanjem u prekograničnom području Crne Gore i BiH.

Specifični cilj predstavlja unapređenje efikasnosti javnih usluga u oblasti vodosnabdijevanja putem nadogradnje fizičke infrastrukture, izgradnje kapaciteta osoblja i primjene viših standarda u vodosnabdijevanju na cijelom području opština Kolašin i Rogatica.

Slika

Foto: rogatica.ba

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 43m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 16m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 53m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 22m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 20m
    0