Надал одвео Шпанију у финале

24.11.2019. 11:34
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тениска репрезентације Шпаније други је финалиста завршног турнира Дејвис купа у Мадриду.

"Црвена фурија" је са 2-1 у победама савладала селекцију Велике Британије.

Обе репрезентације су до меча за пласман у финале оствариле по три победе. Шпанија је савладала Хрватску, Русију и Аргентину, док је ВБ победила Холандију, Казахстан и Њемачку, преноси Б92.

Као што је и до сада био случај, играла су се два сингл меча, а пошто је после њих резултат био изједначен, одлучивао је дубл.

У првом синглу Кајл Едмунд је савладао Фелисијана Лопеса са 2-0 у сетовима послије једног часа и 23 минута тениса – 6:3, 7:6(3).

Едмунд је феноменално сервирао, спасао сет лотпе у другом сету и заслужено дошао до победе против Лопеса који није требало да игра у синглу овог турнира. Наиме, прво је Баутиста Агут одустао због смрти оца, а онда се Карењо-Буста повредио, па је 38-годишњи Фелисијано упао на меч против Едмунда.

Послије тог дуела на сцену је ступио Рафаел Надал, чији је противник био Ден Еванс. Шпанија је у претходна два меча губила први сингл, а у оба наврата Надал је спасавао ситуацију и добијао други сингл, а онда и дубл.

Исти сценарио виђен је и у суботу увече. Надал је спорије почео, Еванс је играо на све или ништа и углавном погађао, али је на крају побједник био први тенисер планете.

Рафа је меч добио после око сат и по времена са 6:4, 6:0.

Шпанац је недуго затим одлучио да буде човек одлуке и у дублу, као што је био у претходна два дуела, па су се он и Фелисијано Лопес борили са Џејмијем Маријем и Нилом Скупским за финале Дејвис купа.

Домаћи дубл је успио да послије два тај брејка 7:6(3), 7(10):6(8) и два часа и 17 минута игре добије одлучујући дуел и тако се пласира у велико финале.

Невјероватан меч је одиграо Рафаел Надал, коме је ово био 31. узастопни тријумф у Дејвис купу. Он, иако нема "дубл ренкинг", носио је свој тим у овом дуелу и у одлучујућим тренуцима одигравао невјероватне ударце.

Нијансе су одлучивале у оба сета, која су ријешена тек послије тај-брејкова. Мало је било брејк прилика, а британски пар највећу шансу за наставак борбе пропустио је у ИИ сету, када је управо "Бик са Мајорке" успјевао да спаси двије сет лопте – прво лоб ударцем, а затим и форхенд дијагоналом.

Од тога Мари и Скупски нису успјели да се опораве, па ће Шпанија већ у недјељу у "Магичној кутији" против Канаде јурити своју 6. "Салатару".

Тај меч је на програму од 16.00 у Мадриду.

Коментари 0
Повезане вијести
Није успио: Надал елиминисан са мастерса у Риму Није успио: Надал елиминисан са мастерса у Риму
Рафа преживио тросатну драму у Риму Рафа преживио тросатну драму у Риму
Надал у осмини финала Мадрида Надал у осмини финала Мадрида
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 6m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 39m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 16m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 45m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 43m
    0