Надежда Драшковић: Невјероватан је осјећај бити награђен за свој успјех

17.09.2021. 20:08
0
ИЗВОР: Катера

Студент генерације Правног факултета на Палама, Универзитета у Источном Сарајеву Надежда Драшковић из Источне Илиџе са оствареним просјеком од 9,82 каже у разговору за Катеру да је навјероватан осјећај бити награђен за остварени успјех током основних студија.

Надежда је на недавно одржаној свечаној академији Универзитета у Источном Сарајеву награђана плакетом за изузетан успјех током основних студија на Правном факултету Пале.

Драшковићева каже да свако треба да ради за себе и на себи, али да нема сумње у то колико је значајно када неко тај ваш рад препозна.

- Када сам уписивала Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, за мене је то био приличан скок у непознато. Како сам завршила друштвено-језички смјер гимназије, а не потичем из породице правника, нисам имала додир са правом прије факултета. Знала сам да ћу студирати неку друштвену науку, и тада се чинило да је право најбољи избор за мене – почиње разговор за портал Катера Надежда.

Она каже да се није преварила при одабиру факултета, те да је већ на првој години студија знала да је право позив којем ће се бавити у будућности.

Слика

Фото: Приватна архива Н.Д.

- Имала сам репутацију одличног ученика и вриједног радника и кроз основну и средњу школу, али просјек као просјек никад није био, и не треба да буде главни циљ. Не волим да остављам до пола завршено било шта што радим, и посвећујем се максимално свему што преузмем као обавезу. Те двије особине у комбинацији са мојом искреном љубави према праву, довеле су до тога да постанем најбољи студент у својој генерацији на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, и могу само да кажем да ми је част да имам једно такво признање – додаје Драшковићева.

Драшковићева истиче да је Правни факултет УИС на Палама најбољи факултет права у нашој земљи, те да студенти на овој високошколској установи стичу одређено животно знање и вриједности, које ће она настојати да његује до краја живота.

Она додаје да је током студија на Правном факултету написала и свој први научни рад, кроз ангажман у неформалној групи студената истраживача из области Облигационог права „Проф.др Богдан Лоза“.

- Управљала сам истраживањем и писањем радова на теме веома актуелне у поменутој области права и успјели смо да напишемо неколико радова и пошаљемо их на конкурс Копаоничке школе природног права – Слободан Перовић. Ту је између осталог и мој први научни рад на тему „(Ван)уговорна одговорност за штетне посљедице вакцинације“ – каже Драшковићева.

Драшковићева истиче да проглашење побједника на овом конкурсу тек предстоји, али не сумња да ће њен и рад њених колега  бити препознат и награђен.

Она је истакла да на Правном факултету УИС на Палама ради низ сјајних  професора, а посебно издваја свог ментора и професорицу Станку Стјепановић, која јој је током студија била велика подршка.

Слика

Фото: Приватна архива Н.Д.

Надежда, која је званично још увијек апсолвент и од дипломе правника је дијели још један испит, каже да ће даље образовање и усавршавање из области права наставити на Правном факултету на Палама на мастер студијима.

- Планирам да упишем мастер студије на студијском програму Грађанско право и модул грађанско право код професорице Стјепановић. Можда је још увијек рано о томе да размишљам, али у плану је и да своје образовање наставим и кроз докторске студије, али о томе ћу размишљати у догледно вријеме – каже Надежда.

Она каже да је већ на првој години студија имала жељу и амбицију за академском каријером, и та жеља је још увијек држи. 

Вољела би да иде научним путем права, од асистента на факултету па надаље, те изражава наду да ће јој то омогућити Универзитет у Источном Сарајеву и њен Правни факултет на Палама.

Биографија:

Надежда Драшковић је рођена 25. децембра 1998. године у Касиндолу, општина Источна Илиџа. Основну школу „Јован Дучић“ из Касиндола завршила је као вуковац, те школовање наставила у Гимназији СШЦ „Источна Илиџа“, коју такође завршава одличним успјехом и добија награду за успјех постигнут у току средњошколског образовања. 

Исте године уписује Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву у Палама. Живи у Источној Илиџи, те се на подручју своје општине и града бави активностима у којим ужива. 

Члан је Драмског студија „Театролог“, при којем се аматерски бави глумом и до сада је играла у једној представи и игроказу.

 

Припремио и разговарао: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању
Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 16m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 39m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 12m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 9m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 0m
    0