Награда "Др Миодраг Лазић" уручена студенту медицине Лазару Стошићу

01.06.2022. 10:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Највећа нишка општина Медијана додијелила је признање "Др Миодраг Лазић" студенту Медицинског факултета у Нишу Лазару Стошићу.

Награда је установљена прошле године у знак сјећања на чувеног ратног хирурга.

Стошићу, који је осим високог просјека постигао и најбољи резултат на тестирању Комисије за анализу ефикасности студирања, награду је уручио предсједник Медијане Небојша Коцић, који је рекао да човјек какав је био доктор Лаза треба да буде инспирација свим будућим љекарима и новим генерацијама, преносе Вечерње новости.

Градска општина Медијана је већ раније одала почаст и захвалност доктору Лазићу, који је преминуо од посљедица вируса корона, пројектовањем његовог лика и српске заставе на Храму цара Константина и царице Јелене уз пјесму "Марш на Дрину".

Лазић је као ратни хирург и добровољац водио Српску ратну болницу у Сарајеву.

Добитник је Ордена Светог Саве, Медаље Милана Тепића за храброст, ордена Крст милосрђа и Ордена Карађорђеве звезде првог степена.

Доктор Миодраг Лазић преминуо је 14. априла 2020. године, а Ургентни центар у Нишу, на чијем је челу био у то вријеме, понио је његово име.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО) Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 44m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 49m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 58m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 37m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 5m
    0