Најава Ђурђевданских свечаности у општини Источна Илиџа (ФОТО)

26.04.2023. 12:43
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом обиљежавања крсне славе -Ђурђевдана, Општина Источна Илиџа организује „Ђурђевданске свечаности“, које ће трајати од петак, 28. априла до четвртка, 11. маја.

Свечаности почињу у петак, 28. априла, изложбом слика „40 рок фаца“ Славише Вреће, која ће бити постављена на Шеталишту "Др Миодраг Лазић" од 18.00 часова.

Вршилац дужности директора Центра за култуту и информисање Источна Илиџа, која је и један од организатора манифестације, Божидар Новаковић рекао је да ће у суботу, 29. априла, од 18.00 часова на поменутом шеталишту, бити организован фолклорни фстивал на којем ће учествовати Културно-умјетничко друштво „Братство“ из Војковића, Културно-умјетничко друштво „Бошко Вујадин“ из Касиндола, те друштва из Србије и Румуније.

Књижевно вече Небојше Јеврића ће бити одржано у четвртак, 4. маја, у 18.00 часова у ресторану Кула.

- Јеврић је један од најбољих српских ратних извјештавача, писаца и новинара, који је провео протекли рат на Илиџи – појаснио је Новаковић.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Ђурђевданске уличне трке, 17. по реду, биће организоване 5. маја у Улици Бесаровића – Доње Младице, са почетком у 10.00 часова, док ће Свечана академија поводом крсне славе Ђурђевдана бити уприличена исти дан, у ресторану Кула, са почетком у 18.00 часова. Том приликом ће бити додијељена признања Општине и Скупштине општине Источна Илиџа.

На дан Ђурђевдана, 6. маја, у Храму Нерукотвореног образа Господа Исуса Христа на Кули биће служена Света литургија у 9.00 часова. Пријем гостију и славски обред биће уприличен у ресторану Кула у 11.00 часова.

Манифестација завршава 11. маја, концертом „Рибље чобре“ на Шеталишту „Др Миодраг Лазић у 20.00 часова.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Бојан Драгић појаснио је да ће на уличним тркама учествовати ученици основних и средњих школа са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

- Циљ нам је да промовишемо спорт и кроз различите манифестације укључимо дјецу у нашу локалну заједницу – рекао је он.

Према његовим ријечима, на Свечаној академији ће бити проглашени и побједници литерарног и ликовног конкурса на задате теме, који је Општина Источна Илиџа расписала поводом крсне славе.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Предраг Шаровић, шеф кабинета начелника, напоменуо је да је покровитељ концерта „Рибље чорбе“ у Источној Илиџи Туристичка организација града Источно Сарајево уз подршку саме општине и Туристичког инфо-центра Источна Илиџа.

- Туристички инфо-центар је недавно основан, а ово је само један од пројеката који ће у наредом периоду организовати – закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    17h 49m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    44m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    4h 49m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 53m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    16h 37m
    0