Najava Đurđevdanskih svečanosti u opštini Istočna Ilidža (FOTO)

26.04.2023. 12:43
0
IZVOR: katera.news

Povodom obilježavanja krsne slave -Đurđevdana, Opština Istočna Ilidža organizuje „Đurđevdanske svečanosti“, koje će trajati od petak, 28. aprila do četvrtka, 11. maja.

Svečanosti počinju u petak, 28. aprila, izložbom slika „40 rok faca“ Slaviše Vreće, koja će biti postavljena na Šetalištu "Dr Miodrag Lazić" od 18.00 časova.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kultutu i informisanje Istočna Ilidža, koja je i jedan od organizatora manifestacije, Božidar Novaković rekao je da će u subotu, 29. aprila, od 18.00 časova na pomenutom šetalištu, biti organizovan folklorni fstival na kojem će učestvovati Kulturno-umjetničko društvo „Bratstvo“ iz Vojkovića, Kulturno-umjetničko društvo „Boško Vujadin“ iz Kasindola, te društva iz Srbije i Rumunije.

Književno veče Nebojše Jevrića će biti održano u četvrtak, 4. maja, u 18.00 časova u restoranu Kula.

- Jevrić je jedan od najboljih srpskih ratnih izvještavača, pisaca i novinara, koji je proveo protekli rat na Ilidži – pojasnio je Novaković.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Đurđevdanske ulične trke, 17. po redu, biće organizovane 5. maja u Ulici Besarovića – Donje Mladice, sa početkom u 10.00 časova, dok će Svečana akademija povodom krsne slave Đurđevdana biti upriličena isti dan, u restoranu Kula, sa početkom u 18.00 časova. Tom prilikom će biti dodijeljena priznanja Opštine i Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Na dan Đurđevdana, 6. maja, u Hramu Nerukotvorenog obraza Gospoda Isusa Hrista na Kuli biće služena Sveta liturgija u 9.00 časova. Prijem gostiju i slavski obred biće upriličen u restoranu Kula u 11.00 časova.

Manifestacija završava 11. maja, koncertom „Riblje čobre“ na Šetalištu „Dr Miodrag Lazić u 20.00 časova.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Bojan Dragić pojasnio je da će na uličnim trkama učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

- Cilj nam je da promovišemo sport i kroz različite manifestacije uključimo djecu u našu lokalnu zajednicu – rekao je on.

Prema njegovim riječima, na Svečanoj akademiji će biti proglašeni i pobjednici literarnog i likovnog konkursa na zadate teme, koji je Opština Istočna Ilidža raspisala povodom krsne slave.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Predrag Šarović, šef kabineta načelnika, napomenuo je da je pokrovitelj koncerta „Riblje čorbe“ u Istočnoj Ilidži Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo uz podršku same opštine i Turističkog info-centra Istočna Ilidža.

- Turistički info-centar je nedavno osnovan, a ovo je samo jedan od projekata koji će u naredom periodu organizovati – zaključio je Šarović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 59m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    21h 41m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 9m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 0m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 1m
    0