Најава Никољданских свечаности

07.12.2021. 09:59
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Центар за културу и информисање Источна Илиџа, Културни центар Источно Ново Сарајево и општинска организација Црвени крст Источна Илиџа организују Никољданске свечаности које ће се ове године одржати у Источном Сарајеву 16. 12. 2021. и 17. 12. 2021. године.

У склопу свечаности у Културном центру Источно Ново Сарајево ће се одржати пројекција филмова за дјецу, промоција књига Маје Ковачевић и обилазак обданишта и подјела пакетића за наше најмлађе на простору општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Маја Ковачевић је самохрана мајка једанаесторо дјеце, и многи је називају јунакињом нашег доба, мајком 11 Југовића. Маја је новинар, публициста, уредник „Краљевских новина“, „Гласа Србије“ и „Гласа Академске Србије“, аутор је четири романа за дјецу, и већег броја духовних пјесама.

Организацијом Никољданских свечаности у овој форми и са овим активностима на најбољи начин подржимо ову храбру жену организујући промоцију њезиних књига, које ће посјетиоци имати прилику купити, а нашим најмлађима приређујемо културно-умјетнички и забавни програм примјерен њиховом узрасту и овом значајном празнику којем се највише радују.

За наше најмлађе ће бити организоване кочије које ће да возе пакетиће.

Никољданске свечаности планирамо традиоционално обиљежавати на овакав начин којим ћемо настојати да наше најмлађе становнике за овај празник обрадујемо, а којим ћемо, са друге стране, показати хуманост и друштвену одговорност.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    22h 32m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    17h 18m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    18h 33m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    19h 9m
    0
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    13h 9m
    0