Најава Никољданских свечаности

07.12.2021. 09:59
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Центар за културу и информисање Источна Илиџа, Културни центар Источно Ново Сарајево и општинска организација Црвени крст Источна Илиџа организују Никољданске свечаности које ће се ове године одржати у Источном Сарајеву 16. 12. 2021. и 17. 12. 2021. године.

У склопу свечаности у Културном центру Источно Ново Сарајево ће се одржати пројекција филмова за дјецу, промоција књига Маје Ковачевић и обилазак обданишта и подјела пакетића за наше најмлађе на простору општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Маја Ковачевић је самохрана мајка једанаесторо дјеце, и многи је називају јунакињом нашег доба, мајком 11 Југовића. Маја је новинар, публициста, уредник „Краљевских новина“, „Гласа Србије“ и „Гласа Академске Србије“, аутор је четири романа за дјецу, и већег броја духовних пјесама.

Организацијом Никољданских свечаности у овој форми и са овим активностима на најбољи начин подржимо ову храбру жену организујући промоцију њезиних књига, које ће посјетиоци имати прилику купити, а нашим најмлађима приређујемо културно-умјетнички и забавни програм примјерен њиховом узрасту и овом значајном празнику којем се највише радују.

За наше најмлађе ће бити организоване кочије које ће да возе пакетиће.

Никољданске свечаности планирамо традиоционално обиљежавати на овакав начин којим ћемо настојати да наше најмлађе становнике за овај празник обрадујемо, а којим ћемо, са друге стране, показати хуманост и друштвену одговорност.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
„Дани Касиндолског батаљона“ од 9. до 18. јуна „Дани Касиндолског батаљона“ од 9. до 18. јуна
У Источном Сарајеву уписано 590 првачића У Источном Сарајеву уписано 590 првачића
Љетно одржавање јавних површина у Источној Илиџи (ФОТО) Љетно одржавање јавних површина у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
 • Привремене обустава саобраћаја на подручју града Источно Сарајево
  21h 14m
  0
 • Невријеме у Њемачкој
  15h 35m
  0
 • Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
  15h 24m
  0
 • Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској
  18h 15m
  0
 • Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
  19h 51m
  1