Najava Nikoljdanskih svečanosti

07.12.2021. 09:59
0
IZVOR: istocnailidza.net

Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i opštinska organizacija Crveni krst Istočna Ilidža organizuju Nikoljdanske svečanosti koje će se ove godine održati u Istočnom Sarajevu 16. 12. 2021. i 17. 12. 2021. godine.

U sklopu svečanosti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo će se održati projekcija filmova za djecu, promocija knjiga Maje Kovačević i obilazak obdaništa i podjela paketića za naše najmlađe na prostoru opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Maja Kovačević je samohrana majka jedanaestoro djece, i mnogi je nazivaju junakinjom našeg doba, majkom 11 Jugovića. Maja je novinar, publicista, urednik „Kraljevskih novina“, „Glasa Srbije“ i „Glasa Akademske Srbije“, autor je četiri romana za djecu, i većeg broja duhovnih pjesama.

Organizacijom Nikoljdanskih svečanosti u ovoj formi i sa ovim aktivnostima na najbolji način podržimo ovu hrabru ženu organizujući promociju njezinih knjiga, koje će posjetioci imati priliku kupiti, a našim najmlađima priređujemo kulturno-umjetnički i zabavni program primjeren njihovom uzrastu i ovom značajnom prazniku kojem se najviše raduju.

Za naše najmlađe će biti organizovane kočije koje će da voze paketiće.

Nikoljdanske svečanosti planiramo tradiocionalno obilježavati na ovakav način kojim ćemo nastojati da naše najmlađe stanovnike za ovaj praznik obradujemo, a kojim ćemo, sa druge strane, pokazati humanost i društvenu odgovornost.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    23h 11m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 33m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    19h 38m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    22h 26m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    15h 47m
    0