Најцрњи петак: Грешка их коштала 10 милиона долара за два сата

02.12.2019. 20:53
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Водећи шведски бренд у области иновативне његе љепоте Форео је на "црни петак" у року од два сата изгубио 10,76 милиона долара.

Наиме, Форео је до огромног губитка дошао усљед погрешне цијене у систему онлајн продаје, с попустом од 96 одсто на регуларну цијену иновативног геџета UFO smart masking.

Компанија је објавила саопштење у коме потврђује да ће реализовати све куповине обављене путем онлајн продаје на "црни петак", када су усљед краткотрајне грешке у систему купци имали прилику да купе иновативни геџет UFO уређај smart masking за свега 9,99 долара, умјесто регуларне пуне цијене од 279 долара.

Цјелокупне размјере пропуста потврђене су јутрос, када су подаци показали да је укупно купљено 38.575 комада UFO уређаја по цијени од 9,99 долара, што је компанију коштало више од 10 милиона америчких долара изгубљеног прихода у временском оквиру од свега два сата.

Сматра се да је до грешке, која се рефлектовала на читаву глобалну страницу Foreo.com, дошло око 21.30 по средњоевропском времену, у петак, 29. новембра, када је појава неуобичајено интензивног промета на страници први пут проузроковала пад веб-сајта.

Претпостављајући да се ради у очекиваној "лудници" на "црни петак", техничари су поправили квар, али притом нису примијетили грешку у наведеној цијени уређаја UFO, остављајући тако ову опцију и даље отворену за онлајн куповину.

Грешку су уочили техничари у ноћној смјени када је око 23 часа дошло до другог пада странице и када је број корисника сајта достигао незабиљежене размјере, будући да је за сат и 20 минута онлајн продаја UFO уређаја достигла ниво од по 20 комада у секунди широм свијета, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
"Смајли" снимљен на Марсу (ФОТО) "Смајли" снимљен на Марсу (ФОТО)
Инстаграм уводи "заборављену" функцију Инстаграм уводи "заборављену" функцију
На Марсу откривене хиљаде тона замрзнуте воде На Марсу откривене хиљаде тона замрзнуте воде
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 29m
    0
  • Слани мафини
    13h 50m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 45m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 39m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 8m
    3