Најцрњи петак: Грешка их коштала 10 милиона долара за два сата

02.12.2019. 20:53
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Водећи шведски бренд у области иновативне његе љепоте Форео је на "црни петак" у року од два сата изгубио 10,76 милиона долара.

Наиме, Форео је до огромног губитка дошао усљед погрешне цијене у систему онлајн продаје, с попустом од 96 одсто на регуларну цијену иновативног геџета UFO smart masking.

Компанија је објавила саопштење у коме потврђује да ће реализовати све куповине обављене путем онлајн продаје на "црни петак", када су усљед краткотрајне грешке у систему купци имали прилику да купе иновативни геџет UFO уређај smart masking за свега 9,99 долара, умјесто регуларне пуне цијене од 279 долара.

Цјелокупне размјере пропуста потврђене су јутрос, када су подаци показали да је укупно купљено 38.575 комада UFO уређаја по цијени од 9,99 долара, што је компанију коштало више од 10 милиона америчких долара изгубљеног прихода у временском оквиру од свега два сата.

Сматра се да је до грешке, која се рефлектовала на читаву глобалну страницу Foreo.com, дошло око 21.30 по средњоевропском времену, у петак, 29. новембра, када је појава неуобичајено интензивног промета на страници први пут проузроковала пад веб-сајта.

Претпостављајући да се ради у очекиваној "лудници" на "црни петак", техничари су поправили квар, али притом нису примијетили грешку у наведеној цијени уређаја UFO, остављајући тако ову опцију и даље отворену за онлајн куповину.

Грешку су уочили техничари у ноћној смјени када је око 23 часа дошло до другог пада странице и када је број корисника сајта достигао незабиљежене размјере, будући да је за сат и 20 минута онлајн продаја UFO уређаја достигла ниво од по 20 комада у секунди широм свијета, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Трикови којима се служе трговци да бисте купили више Трикови којима се служе трговци да бисте купили више
Откривен нови потенцијално опасан астероид Откривен нови потенцијално опасан астероид
Нови ХИПЕР КОРТ 29. септембра отвара врата у Источном Новом Сарајеву Нови ХИПЕР КОРТ 29. септембра отвара врата у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  11h 34m
  3
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  10h 29m
  5
 • Дан кад је Војска СР Југославије оборила "невидљивог" (ВИДЕО)
  13h 2m
  0
 • Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић
  14h 2m
  0
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  7h 47m
  4