Најздравије собно цвијеће за ваш дом

07.08.2020. 21:43
0
ИЗВОР: Nezavisne

Ако сте једна од оних особа којима све биљке увену, онда је каучуково дрво или фикус идеалан избор за вас. Ово је биљка која најбоље искорјењује формалдехид, а може толерисати ниске температуре и слабо освјетљење.

Хемикалије из намјештаја, боје којима се крече зидови, одјећа коју унесемо из спољашњег свијета па чак и освјеживачи простора могу учинити ваздух у затвореном простору токсичним, откривају најновији подаци истраживања које је спровела америчка Агенција за заштиту животне средине.

Кућне биљке прерађују кисеоник и помажу уклањању хемикалија попут формалдехида, паре у затвореном простору, које могу узроковати респираторне и неуролошке проблеме, наводи се у истраживању, а пет биљака о којима ћете читати у наставку не могу излијечити астму, али вам могу помоћи да лакше дишете.

Бршљан

Доступна у свим бојама и облицима, ова пузавица помаже да се уклони формалдехид. Такође, расте у свим правцима - можете је узгајати у висећој корпи, у ниској садници или чак као специјално обликовано жбуње. Додуше, потребно је редовно залијевати, али нека вам то не представља проблем јер су добробити ове биљке у кући вишеструке.

Бамбус палма

Одлична за уклањање формалдехида из ваздуха, бамбус палма је такође лака за одржавање. Само је изложите сунчевој свјетлости неколико сати дневно и редовно је залијевајте. Бамбус палма са својим зеленим листовима учиниће ваш дом здравом оазом.

Спатифилум

Спатифилум је професионалац при уклањању свих токсина који се испуштају при прању веша, укључујући ацетон, бензин, алкохол и амонијак. Једина је биљка на листи која цвјета. Да бисте га одржали здравим и без инсеката, мораћете повремено прати лишће.

Палма

Ова биљка чисти ваш ваздух од хемикалија попут амонијака и веома је отпорна на инсекте. Прилично је лако одржавати, али мораћете да чистите лист по лист како бисте одстранили врхове који су постали смеђи од накупина соли и минерала.

Фикус

Ако сте једна од оних особа којима све биљке увену, онда је каучуково дрво или фикус идеалан избор за вас. Биљка је ово која најбоље искорјењује формалдехид, а може толерисати ниске температуре и слабо освјетљење. Једино је потребно да га обилно залијевате.

Коментари 0
Повезане вијести
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Гојазност достигла размјере епидемије Гојазност достигла размјере епидемије
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    19h 10m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    8h 23m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    7h 54m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    8h 17m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    23h 14m
    0