Након седам година завршен пројекат водоснабдијевања соколачких села: Редовна испорука воде почиње 1. августа

17.07.2020. 19:28
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Током мандата бившег министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића у општини Соколац реализован је пројекат изградње водоводног система на подручју југоисточног дијела општине Соколац и дијела општине Рогатица. Шаровић је са гостима који су дали свој допринос реализацији овог историјског пројекта данас разговарао са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом. Тема разговора односила се и на прикључивање новоизграђеног, на водоводни систем општине Соколац.

Шаровић је истакао да је ово крај најзначајнијег пројекта за општине Соколац и Рогатица у посљедњих неколико година, јер ова подручја никада нису имала воду.

Слика

- У водовод је, без поправки и санирања система општине Соколац, уложено преко 5.000.000 КМ. Све реализовано је заслуга великог тима људи који је стајао иза ове идеје дуги низ година. Ради се о модерном водоводу који је прошао технички пријем и обезбиједио све потребне дозволе. Сва средства утрошена на изградњу савременог водовода су бесповратна и ово је тренутак да се захвалимо бројним организацијама, партнерима и сарадницима - казао је Шаровић.

Слика

Начелник Милован Бјелица истакао је да је велика част бити на челу тима који је успио да ријеши проблем који је трајао вијековима. Захвалио се свим учесницима пројекта, прошлом и садашњем руководству општине Соколац, бившем министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу, федералним и републичким министарствима, домаћим и страним партнерима.

- Питку воду сада има око 420 домаћинстава на подручју наше општине. Остало је да ријешимо нека статусна питања и да овај посао буде комплетно завршен - казао је Бјелица.

Халил Омановић, директор Јединице за координацију пројеката, није крио задовољство што присуствује овом историјском тренутку.

- Пројекат је започет прије седам година. Са поносом могу рећи да је изградња водовода завршена и да је четрдесетак села гласиначког платоа добило питку воду. Вода је врло квалитетна и потрошачи су задовољни, рекао је Омановић.

Састанку је присуствовао и Радомир Јокић, стечајни управник ЈП ВИК „Врело Биоштица“ а.д. Соколац, који је након разговора рекао да је ово био конструктиван састанак и договор око преузимања новог водовода у систем водоснабдијевања општине Соколац.

Слика

- Ми смо већ за потребе испитивања и пробног рада водовода испоручивали воду, а данас смо се договорили да најкасније од 1. августа почнемо са редовном испоруком питке воде и да преузмемо текуће одржавање новоизграђеног водоводног система - казао је Јокић.

Он је напоменуо да ће се наредних дана потписати протокол, гдје ће се прецизно утврдити начин наплате за потрошаче са подручја општина Соколац и Рогатица.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 14m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 12m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    16h 38m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    14h 53m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    16h 32m
    0