Nakon sedam godina završen projekat vodosnabdijevanja sokolačkih sela: Redovna isporuka vode počinje 1. avgusta

17.07.2020. 19:28
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Tokom mandata bivšeg ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića u opštini Sokolac realizovan je projekat izgradnje vodovodnog sistema na području jugoistočnog dijela opštine Sokolac i dijela opštine Rogatica. Šarović je sa gostima koji su dali svoj doprinos realizaciji ovog istorijskog projekta danas razgovarao sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom. Tema razgovora odnosila se i na priključivanje novoizgrađenog, na vodovodni sistem opštine Sokolac.

Šarović je istakao da je ovo kraj najznačajnijeg projekta za opštine Sokolac i Rogatica u posljednjih nekoliko godina, jer ova područja nikada nisu imala vodu.

Slika

- U vodovod je, bez popravki i saniranja sistema opštine Sokolac, uloženo preko 5.000.000 KM. Sve realizovano je zasluga velikog tima ljudi koji je stajao iza ove ideje dugi niz godina. Radi se o modernom vodovodu koji je prošao tehnički prijem i obezbijedio sve potrebne dozvole. Sva sredstva utrošena na izgradnju savremenog vodovoda su bespovratna i ovo je trenutak da se zahvalimo brojnim organizacijama, partnerima i saradnicima - kazao je Šarović.

Slika

Načelnik Milovan Bjelica istakao je da je velika čast biti na čelu tima koji je uspio da riješi problem koji je trajao vijekovima. Zahvalio se svim učesnicima projekta, prošlom i sadašnjem rukovodstvu opštine Sokolac, bivšem ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću, federalnim i republičkim ministarstvima, domaćim i stranim partnerima.

- Pitku vodu sada ima oko 420 domaćinstava na području naše opštine. Ostalo je da riješimo neka statusna pitanja i da ovaj posao bude kompletno završen - kazao je Bjelica.

Halil Omanović, direktor Jedinice za koordinaciju projekata, nije krio zadovoljstvo što prisustvuje ovom istorijskom trenutku.

- Projekat je započet prije sedam godina. Sa ponosom mogu reći da je izgradnja vodovoda završena i da je četrdesetak sela glasinačkog platoa dobilo pitku vodu. Voda je vrlo kvalitetna i potrošači su zadovoljni, rekao je Omanović.

Sastanku je prisustvovao i Radomir Jokić, stečajni upravnik JP VIK „Vrelo Bioštica“ a.d. Sokolac, koji je nakon razgovora rekao da je ovo bio konstruktivan sastanak i dogovor oko preuzimanja novog vodovoda u sistem vodosnabdijevanja opštine Sokolac.

Slika

- Mi smo već za potrebe ispitivanja i probnog rada vodovoda isporučivali vodu, a danas smo se dogovorili da najkasnije od 1. avgusta počnemo sa redovnom isporukom pitke vode i da preuzmemo tekuće održavanje novoizgrađenog vodovodnog sistema - kazao je Jokić.

On je napomenuo da će se narednih dana potpisati protokol, gdje će se precizno utvrditi način naplate za potrošače sa područja opština Sokolac i Rogatica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Bjelica se oglasio nakon današnjeg ubistva u Sokocu Bjelica se oglasio nakon današnjeg ubistva u Sokocu
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 25m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 35m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 7m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 26m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 29m
    0