Након седам година живота у мраку коначно добили струју

31.01.2021. 18:04
0
ИЗВОР: Катера

Захваљујући људима доброг срца, првенствено Удружењу "Оплемени срце" и његовом идејном творцу Игору Лукићу и нашим многобројним суграђанима из Источног Сарајева, региона и дијаспоре, породица Мирковић-Шкорић из Власенице је након дугих седам година живота у мраку поново добила струју у свом дому.

Хуманитарац и наш суграђанин, оснивач Удружења "Оплемени срце" Игор Лукић рекао је за портал Катера да је веома срећан због тога што је акција помоћи за породицу Мирковић-Шкорић из Власенице успјешно започета и што су у веома кратком року, захваљујући добрим људима, успјели да отплате дуг за струју овој породици и прикључе исту у њиховој кући.

Лукић каже да му је пријатељ Стефан Станић послао објаву са нашег портала, која се односи на апел за помоћ породици Адриане Шкорић, која седам година живи без струје у неусловној кући са шесторо дјеце, одмах је кренуо у акцију прикупљања одјеће, обуће, хране и новца како би их што прије посјетио, те увидио у каквим условима живе и шта им је све потребно.

  • Самохрана мајка са шесторо дјеце живи у неусловној кући и у мраку
    19.01.2021. 11:25

    Самохрана мајка Адриана Шкорић (44) из Власенице има седморо дјеце, од којих шесторо живи са њом, а петоро њих ова жена школује, без икаквих новчаних примања и у кући, коју су добили као донацију...

Будимо хумани
Самохрана мајка са шесторо дјеце живи у неусловној кући и у мраку

Игор каже да је наша суграђанка, која годинама живи у Америци, Радмила Голијанин Јаковљевић уплатила цјелокупан износ дуга за струју породице Мирковић-Шкорић, која је износила 3.950 КМ, што је потез вриједан хвале. 

- Обезбједили смо 200 комада цријепа и самаре, јер је град доста у протеклом периоду оштетио кровни покривач на кући у којој они живе, те је кућа прокишњавала. У акцији смо прикупили и 710 КМ, много гардеробе, два мобилна телефона, играчке за најмлађе, нешто хране и пуног срца сам отишао у Власеницу и уручио им помоћ. Поносан сам на свој град Источно Сарајево и захвалан свим људима који су учествовали у овој акцији помоћи - рекао је Лукић.

Он додаје да ће остатком прикупљеног новца, који хумани људи уплаћују и могу уплаћивати на жиро рачун Раденка Мирковића, Адрианиног најстаријег сина, у договору са породицом купити неопходне електричне уређаје, од чега им је тренутно најпотребнији бојлер, електрични шпорет, фрижидер, веш машина и друго.

Према Лукићевим ријечима, акције помоћи кроз Удружење "Оплемени срце" биће настављене у наредном периоду, гдје ће се настојати помоћи овој породици, али и другим породицама којима је помоћ потребна. 

Удружење "Оплемени срце" је хуманитарна организација формирана 31. децембра 2020. године са сједиштем у Источном Сарајеву. Тог дана, Игор Лукић, угледни стоматолог из нашег града, одржао је састанак са неколико људи сличних размишљања и идеја, из сфере хуманитарног рада, са којима је одлучио да оснује поменуто удружење и организацију.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

- Већ дужи период смо учествовали у разним хуманитарним акцијама и били смо покретачи истих. Није нам било важно да ли су то акције у Сарајеву, Источном Сарајеву, Горажду, Власеници или Тузли, важно нам је било да помоћ стигне до оних којима је потребна. Уз помоћ добрих људи помогли смо више породица, а основна идеја је била један оброк за један дан, која је до сада нашла пут до 40 корисника из општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Идеја је била да се оброци спремају у угоститељском објекту и достављају на адресу корисника - рекао је Лукић.

Лукић је истакао да је поносан на град Источно Сарајево и све његове становнике који су се показали као хумани и племенити људи, као и на све привредне субјекте, наше људе из дијаспоре, који су подржали идеју око оснивања Удружења "Оплемени срце", те додао да је захваљујући наведеним људима сигуран да ће наставити да расте и да ће успјети да помогну што више угрожених породица.

Ако желите и можете помоћи Шкорићима, можете контактирати Адриану на број телефона: 065 584 810 или уплатити новчану помоћ на жиро рачун ове породице је: 5554000050621014 на име Раденко Мирковић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 45m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 30m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 18m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 39m
    0