Након смрти мале Џене, инспектори у Сарајеву затворили седам приватних ординација

29.12.2021. 15:55
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Опсежан инспекцијски надзор покренут након смрти дјевојчице из Какња Џене Гаџун резултирају привременим затварањем седам ординација у Кантону Сарајево.

Како преносе федерални медији кантонална здравствена инспекција је након извршених контрола, изрекла казне привремене забране дјелатности за седам приватних здравствених установа.

Привремено су затворене ПЗУ Поликлиника "Еурофарм центар", Приватна офталмолошка ординација "Eye Clinic" др Исмаил Еиад, Приватна специјалистичка ординација за максилофацијалну хирургију проф. др Фарис Фочо, ПЗУ Поликлиника Босанес, ПСО Бејтовић, ПСО Др Фочо и ПЗУ Поликлиника Срце Сарајева.

Утврђено је и да ПЗУ Jinemed Eurofertil и ПЗУ Ашћерић не пружају здравствене услуге, односно да су већ затворене.

Министарство здравства Кантона Сарајево је 17. децембра упутило нови захтјев здравственим инспекторима за инспекцијски надзор још 50 приватних ординација и здравствених установа.

Затражен је и инспекцијски надзор усклађености простора, опреме и кадра са законским прописима, и то за пет здравствених установа.

Подсјећамо, двоипогодишња дјевојчица из Какња Џена Гаџун која је задобила тешке компликације након операције у приватној клиници у Сарајеву, преминула је на КЦУС-у 14. новембра 2021. године.

Због расвјетљавања овог случаја, али и уређивања стања у приватном здравственом сектору покренут је опсежан инспекцијски надзор.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 36m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 32m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 36m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 29m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 26m
    0